Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

«РІВНИЙ З РІВНИМ» - ЗАПРОВАДЖЕННЯ ІНСТИТУТУ ПОМІЧНИКА ВЕТЕРАНА

Дата: 09.01.2024 15:06
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

Україна після перемоги стане країною, в якій особливої уваги та турботи потребуватимуть орієнтовно 4 мільйона наших співгромадян, які здобули досвіду бойових дій, а також є членами сімей ветеранів та сімей загиблих воїнів.

Багато наших Захисників та Захисниць за час жорстокої війни втратили домівки, роботу, в них змінився стан фізичного й ментального здоров’я. І держава має створити усі умови для їх комфортного повернення до цивільного життя.

Для цього, спираючись на вже існуючий у країні попит та відомий закордонний досвід, за ініціативи Мінветеранів започатковано фактично новий сервісу (професії) для ветеранів та членів їх сімей. У складі територіальних громад запроваджується інститут помічника ветерана як складової системи переходу від військової служби до цивільного життя.

Київська область включена до учасників реалізації експериментального проєкту щодо запровадження інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя. Проєкт передбачає індивідуальний супровід ментора чи наставника, який працює за принципом «рівний-рівному».

До основних обов’язків помічників ветеранів належатимуть збереження здоров’я ветерана – помічник буде сприяти, організовувати, скеровувати ветерана для отримання необхідних медичних послуг. Також він дбатиме про задоволення економічних інтересів захисника – допомагатиме із працевлаштуванням, підвищенням кваліфікації, перепрофілюванням, відкриттям власної справи, у співпраці з центрами зайнятості тощо.

Стати помічником ветерана можуть:

  • ветерани війни, члени сім’ї ветерана, постраждалі учасники Революції Гідності, члени сім’ї загиблого (померлого) ветерана, члени сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, які перебувають на обліку в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни;

  • мають ступінь освіти не нижче молодшого бакалавра та реєстраційний номер облікової картки платника податків;

  • відчувають у собі сили стати центром ветеранського життя у своїй територіальній громаді.

Відтак, державна ветеранська політика буде реалізовуватися на усіх рівнях. Це зроблено з метою впровадження механізму ефективного управління на регіональному та місцевому рівнях з реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни, членів їхніх сімей, родин загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, а також щодо забезпечення прав і свобод зазначених осіб під час впровадження інноваційної системи переходу від військової служби до цивільного життя.

Детальніше про ініціативу за покликанням https://mva.gov.ua/ua/pomichnik-veterana 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора