Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

День вишиванки у Ковалинському НВО

Дата: 17.05.2018 14:37
Кількість переглядів: 553

 

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті.  Візерунки на полотні – це не просто прикраса, коштовна оздоба одягу для українців, то унікальний символ України.

 17 травня у Ковалинському НВО  святкували  День вишиванки. Це свято справжньої краси, коли учні, вчителі мали змогу долучитися до традицій наших предків, віддавши шану нашому  прадавньому символу, оберегові духовності нашого народу – вишитій сорочці.

Від самого ранку у всієї шкільної родини напрочуд був гарний та піднесений настрій. Око милували різнобарвні вишиті сорочки.

 Педагог-організатор провела виховний захід «Чарівна краса вишиванки», на якому  учні  ознайомилися з історією вишиванки, дізналися про значення кольорів та узорів на вишиванках у різних регіонах країни.  Діти зрозуміли, що вишиванка – не просто одяг – це оберіг, що об’єднує тих, хто серцем і душею вболіває за свою Батьківщину, пишається та поважає багаті традиції українського , народу, прославляє безцінні культурні надбання на теренах нашої країни та далеко за її межами.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора