A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

День захисту дітей в Дівичківському НВО "ЗЗСО І-ІІІ ст. ЗДО"

Дата: 01.06.2018 14:11
Кількість переглядів: 501

 

 

 

 

Радісного літнього дня весь світ відзначав Міжнародний день дітей (International Children’s Day). Багатьом це свято відомо як Міжнародний день захисту дітей.

Цей день дітей – є міжнародним святом. В 1925 році в Женеві проходила Всесвітня конференція, тематика якої  стосувалась питань дитячого благополуччя,  в ході конференції  було прийнято рішення про започаткування цього свята. Причини для вибору саме першого дня літа невідомі, але існує версія, що в 1925 році консул з Китаю провів в одному з міст США святкування Фестивалю човнів-драконів для китайських дітей-сиріт і дата цього заходу припала саме на 1 червня.  Може це доля та свято співпало із проведенням женевської конференції для дітей.

В 1950 році вперше почалось святкування дня, в якому прийняли участь 52 країни.
Цього дня дорослі повинні не забувати про важливість дотримання прав дітей на життя, на свободу думок та віросповідання, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від насильства, на захист від експлуатації дитячої праці, як основних чинників для створення людяного та раціонального суспільства.

З 27 вересня 1991 року  вступила в дію Конвенція ООН про права дитини, згідно якої країни, які підтримали конвенцію, сприяють наявності для дітей права на життя, віросповідання, свободу думки.
В нашій країні день захисту дітей відзначають з 1998 року.  В цей день по країні проходять різноманітні заходи, що направлені на важливість дитячих прав і виховування нормальної особистості (також учні шкіл вирушають до водойм, щоб звільнитись від втоми, яку отримали під час навчального року).

Це свято має навіть власний прапор. На зеленому фоні, який є символом гармонії, родючості, навколо Земної кулі розміщені фігури червоного, жовтого, білого, чорного кольору. Ці фігурки людей представляють різноманіття та терпимість. Земна куля в центрі прапору – це символ спільного дому.

1 червня до Дня захисту дітей у дворі Дівичківського НВО  відбувся святковий захід. Ігрова конкурсна програма «Сонячні промінчики» включала в себе виступи вихованців дитячого садочка та учнів початкової і середньої школи.

Мета заходу: спільними іграми і танцями створити дітям атмосферу радості, добра.

Після урочистого відкриття свята було вітання й відзначення дітей дипломами та грамотами за визначеними номінаціями.

Голова Дівичківської сільської ради Тимофій Девко та директор Дівичківського НВО Марина Кравець привітали присутніх зі святом та побажали справжнього безтурботного дитинства.

На свято до дітей завітав великий веселун Клоун. Подарувавши дітям посмішку свята водив з ними веселі хороводи, брав участь у танцювальному флеш-мобі та у спортивних розвагах.

Також проводився конкурс дитячого малюнку на асфальті «Світ очима дітей», переможці якого отримали солодощі. Безкоштовно для діток був солодкий стіл та морозиво.

У дворі Дівичківського НВО діти та батьки мали змогу придбати та поласувати солодкою ватою та покормом.

Під кінець заходу бажаючі дітки мали змогу сфотографуватися з Клоуном.

Фінансування свята відбувалось за рахунок Дівичківської сільської ради. Організовували ігрову конкурсну програму  Дівичківський будинок культури,  заступник директора з виховної роботи Дівичківського НВО Оксана Сумченко.

Діти та батьки Дівичок висловлюють подяку голові Дівичківської сільської ради Тимофію Девку за ініціативу та підтримку у проведені свята.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора