A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дівички відсвяткували День села

Дата: 01.07.2018 21:36
Кількість переглядів: 1490

   

 

 

 

День села Дівичок – це спільне свято, свято тих, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у селі з особливим Дівичківським колоритом, традиціями і славною українською історією. Аби зберегти славні звичаї та традиції, примножити здобутки рідного села на радість дітям та внукам, 28 червня громада села та численні гості весело відсвяткували потрійне свято: 387-му річницю народження села Дівички, День Конституції України та відкриття нового  Будинку культури.

   Привітати земляків із цією подією прибули почесні гості: голова Дівичківської сільської ради Тимофій Девко, командир військового підрозділу полковник Олег Дорохов, депутат Київської обласної ради Олександр Мефодій.

   Розпочали урочистий захід сільський голова – Тимофій Девко та ведучі свята Наталія Мацьовка і Любов Кондратенко. Голова привітав присутніх та подякував громаді за наполегливу працю, турботу та підтримку заради процвітання рідного села. До цих свят  громада села приурочила відкриття нового Будинку культури. Тепер у мешканців села з’явилася чудова можливість проводити своє дозвілля у гарно й добротно відремонтованому клубі. В новому Будинку культури – нова підлога, сцена, освітлена сучасними економічними лампами освітлення, одяг сцени, крісла – все витримано в приємній  кольоровій гаммі. Зроблено внутрішнє утеплення стін глядацького залу, затишно, просторо і світло. І хочеться сподіватися, що такий прекрасний зал завжди буде наповнений українською піснею, словом і танцем. Нехай тут завжди вирує творче життя, щоб люди, які своєю творчістю і невтомною жагою примножують культурну скарбницю нашої держави - були здоровими і щасливими.

   До вітань також долучилися командир військового підрозділу полковник Олег Дорохов, який сказав, що Україна, наша державність починається саме із села, із його духовності, працелюбності, патріотизму та депутат Київської обласної ради Олександр Мефодій, побажавши процвітання Дівичківській громаді.

   На святі привітали та вручили подарунки старожилам села, срібним та золотим ювілярам, новонародженим. Подяками та грошовими винагородами сільським головою було нагороджено футбольну команду «Дніпро», директора СГ ТОВ «Ніка» Володимира Видолоба, колишнього директора Будинку культури Наталію Мусієнко та аматорський колектив «Дівичанка». В цей день адресували слова глибокої вдячності і шани керівникам господарств, вчителям, працівникам культури і медицини, всім людям, які вносять вклад у вирішення завдань соціально-економічного розвитку Дівичківської громади.

   Сільський голова Тимофій Девко та начальник відділу освіти і культури Наталія Шаблієнко вручали грамоти учню 11 класу Дівичківського НВО фіналісту профорієнтаційного бізнес-турніру для молоді Київської області ,,KYIVREGIONALBUSINESSGENIUS,, Данилу Любимому та його наставнику Сергію Самойленку, вчителю інформатики та економіки. Також вони отримали грошові винагороди у розмірі 300 і 500 гривень. Кошти для вручення премій традиційно були надані родиною Віктора та Катерини Шеремет.

   У програму свята були включені виступи аматорського колективу «Дівичанка» (музичний керівник Василь Заболотний), колектив духового оркестру із військової частини, ансамбль «Дивоцвіт» (керівник Оксана Сумченко), дует «Влад і Мері», танцювальний колектив «Фієста», вокалісти Сніжана Маринчук та Вікторія Морозовська,  дует «Два кольори», артисти відділу культури Бориспільської міської ради Зоя Тимченко, Вероніка Кияшко, учасниця проекту X - фактор 5 Людмила Бабанова.

   У фойє Будинку культури були представлені роботи сільських  майстрів декоративно-прикладного мистецтва (організатор виставки Світлана Морозовська ):  Марії Яковенко, Галини Перчук, Оксани Неїжко, Світлани Морозовської, Наталії Семенюк, Ірини Гусак, Людмили Перчук, Марини Бобровник, Світлани Ломаки, Тетяни Ляшенко, Марії Ляшенко.

   Свою колекцію перукарських витворів продемонструвала  Яна Шинкар. Моделями ажурно плетеного волосся виступили дошкільнята та учні Дівичківського НВО.

   Після концерту на вулиці звучала жива музика, пригощали смачною гречаною кашею із м’ясом, приготованої в умовах польової кухні солдатами із військової частини. Цією стравою частували усіх охочих. За гроші тут можна було придбати щойно з вогню шашлики та курей-гриль. Усіх присутніх на святі пригостили смачним рум’яним короваєм. Найменших жителів села радували атракціони, батути, морозиво, солодка вата, попкорн та інші розваги.

    Настрій створювали повітряні кульки, що стали улюбленим атрибутом місцевих фотосетів, і що найголовніше – не тільки дітей та оригінальне оформлення арки для любителів фотозйомок.

   Свято продовжилось дискотекою, яка тривала до півночі, де молодь відпочивала від душі. Спонсором проведення дискотеки і лазерного шоу був депутат Дівичківської ОТГ Олексій Роман. Радував своїм співом дівичан соліст Микола Гриценко Переяслав – Хмельницького  районного будинку культури.

   Мешканці села дякують адміністрації Дівичківської  ради та усім, хто долучився до організації цього бездоганно проведеного свята, за гарний відпочинок та позитивні емоції.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора