A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Заплету віночок, заплету шовковий, на щастя, на долю, на чорнії брови...

Дата: 10.07.2018 20:34
Кількість переглядів: 1808

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуCвято Івана Купала найбільші його шанувальники називають поезією літа, гімном буянню природи та величальною піснею працьовитості людини. У пору літнього повороту сонця, в ніч із 6-го на 7-е липня, наші предки запалювали "живий вогонь" до неба на честь Бога Ярила і перестрибували через нього, щоб очиститися від усього лихого. Люди купалися у воді, віруючи у її чудодійну силу.

Язичницьке свято Купала після прийняття християнства поєдналося із церковним – Різдвом Івана Хрестителя. Тому воно і має подвійну назву – Івана Купала.

Купальські обряди оспівують молодість, високі почуття, та жіночу вроду. Давні традиції та своєрідні ритуали свята люди не забувають і сьогодні.

В  Ковалинському старостинському окрузі було організовано та проведено свято Івана Купала.

 Приємно відзначити, що у заході взяли участь жителі громади майже усіх вікових категорій – дуже багато дітей, молоді, старших людей, багато гостей прийшло у вишиванках, з національною символікою.

Присутні на святі мали змогу спостерігати театралізоване дійство за участю молоді села та концертну програму за участю аматорського фольклорного колективу «Вербиченька».

Голова громади Т.П. Девко та староста с. Ковалин В.І. Манзюк привітали з магічним святом Івана Купала та побажали знайти квітку папороті.

Дівчата, за звичаями, плели вінки, аби пустити їх на воду  та брали участь у    конкурсі  на кращий купальський вінок. Найкращий вінок сплела для внучки Білокінь Юлії  її бабуся. Цей вінок отримав найвищу винагороду. Також зустрічали Водяника і, як годиться , розпалювали купальське багаття.

Все дійство було переплетене жартами ,піснями,танцями та гарним настроєм.

По закінченню всіх присутніх пригощали юшкою, варениками. Свято закінчилося запальною дискотекою.

Виконком Дівичківської сільської ради висловлює вдячність меценатам і благодійникам, які долучилися до проведення свята.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису                     

 

 

 


   

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора