A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Громадські роботи: зайнятість для безробітних- користь для громади

Дата: 16.08.2018 15:32
Кількість переглядів: 957

Громадські роботи: зайнятість для безробітних- користь для громади
 

Переяслав-Хмельницький міськрайонний центр зайнятості активно долучається до процесів, що відбуваються в об’єднаній територіальній громаді. 
Рішенням сесії об’єднаної територіальної громади Дівичківської сільської ради було затверджено програму організації оплачуваних громадських робіт на 2018 рік. Програмою передбачено співфінансування оплати даних робіт службою зайнятості та ОТГ Дівичківської сільської ради. Протягом дії договору про організацію та проведення громадських робіт, які мають суспільно-корисну спрямованість та відповідають потребам громади, планується залучити понад 120 осіб. З 14.08.2018 до роботи приступило 20 осіб із числа безробітних. Безробітні упорядковують центральні клумби населених пунктів, пам’ятники, братські могили, здійснюють благоустрій, озеленення та прибирання придорожніх смуг та інше. На оплату праці безробітних зі старостинських округів, що ввійшли до ОТГ Дівичківської сільської ради ( Стовп’язького, Єрковецького, Ковалинського ) цього року буде витрачено коштів бюджету селищної ради та коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в сумі 40 тис. грн.
Сільський голова ОТГ Дівичківської сільської ради Тимофій Девко зазначив, що організація таких робіт, по-перше, дає можливість легального додаткового заробітку безробітним, по-друге, зайняті на громадських роботах, є звичайними працівниками, які працюють за строковими трудовими договорами, тож на них поширюється законодавство про працю.
Тож, одним із дієвих напрямів активної політики зайнятості населення, особливо жителів села, є організація громадських робіт, завдяки яким можна пом’якшити або попередити наслідки безробіття, залучити тих громадян, які втратили роботу, до активного життя та отримання додаткового заробітку під час перебування на обліку в службі зайнятості. Залучення безробітних до громадських та інших робіт тимчасового характеру вирішує одночасно кілька важливих завдань: допомога соціально незахищеним громадянам, користь місцевій громаді з благоустрою населених пунктів і забезпечення тимчасової зайнятості громадянам, які шукають роботу.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора