A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Виставка-інсталяція книги "Україна пам’ятає – світ визнає" у Єрківецькій сільській бібліотеці

Дата: 06.11.2018 16:46
Кількість переглядів: 1097

Фото без опису

І сльози, і кров, і зневіра –

Усе запеклося навік...

Ганна Чубач

 

У ХХ столітті Радянська Україна тричі потрапляла в пекельний лабіринт голодів із величезними людськими жертвами: 1921-1923; 1932-1933; 1946-1947 рр.

Кожен із цих періодів має свою жахливу сторінку в історії України.

З 1998 щорічно, у четверту суботу листопада, відзначають День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій, згідно Указу Президента України.  

Днями у Єрківецькій сільській бібліотеці у зв’язку з 85-ми роковинами цієї трагедії організовано виставку-інсталяцію однієї книги «Україна пам’ятає – світ визнає».

До уваги жителів та гостей села Єрківці представлена книга:

1946-1947. Голод в Україні. Збірник спогадів/Національний музей історії України у Другій Світовій війні. Меморіальний комплекс. – К., 2016.-128 с.:іл.

Збірник виданий за кошти мецената, краєзнавця Михайла Гича та голови ФГ «Бебешко В.І.», депутата Дівичківської ОТГ Віталія Бебешка.

Містить збірник 57 спогадів про голодомор 1946-1947 рр. в семи областях України. Проникливі й зворушливі рядки звучать мовою тих подій, свідками яких стали і наші односельці. 14 спогадів єркочан про трагічну сторінку вітчизняної історії вміщено у даному збірнику. також є спогади жителів сіл Дем’янці, Горбані, Лецьки, Виповзки, Положаї, Хоцьки. Доповненням життєвих історій є фотографії та документи післявоєнного періоду з архівів родин, з фондів Національного музею історії України у Другій Світовій війні та персонального архіву Михайла Гича.

Також, у книжковому фонді бібліотеки оформлено тематичну поличку «Великий голод – вічний гріх».

Всіх бажаючих запрошую ознайомитися з історичними сторінками нашого краю.

 

Ольга Шульга,

завідуюча сільською бібліотекою

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора