A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Україна пам’ятає-світ визнає!

Дата: 23.11.2018 12:36
Кількість переглядів: 468

Фото без опису

Голодомор- акт геноциду Українського народу,здійснений  керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932-1933 роках,шляхом організації штучного масового голоду,що спричинив загибель мільйонів українців у сільській місцевості на території Української СРР та Кубані де переважну більшість населення становили українці,з метою придушення українського національного-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.

    Міжнародна акція Запали свічку памяті присвячена 85-тим роковинам Голодомору,відбувається у різних куточках світу напередодні Дня пам’яті жертв Голодомору в Україні аби об’єднати українців усього світу та іноземних громадян задля пам’яті про один з найбільших злочинів в історії людства.

     На території нашої громади це і в школах ,будинках культури,сільських бібліотеках проводяться різні заходи до Дня памяті жертв Голодомору.

У Єрківецькій сільській бібліотеці у зв’язку з 85-ми роковинами цієї трагедії організовано виставку-інсталяцію книги Україна пам’ятає-Світ визнає. Збірник виданий за кошти мецената краєзнавця Михайла Гича та голови ФГ "Бебешко В.І."депутата Дівичківської ОТГ Віталія Бебешка.Збірник містить 57 спогадів ,14 із них єрківчан.

У книжковому фонді бібліотеки оформлено тематичну поличку « Великий голод-вічний гріх.»

Найголовнішим висновком із тієї трагедії мають взяти для себе нинішні українці і прийдешнє покоління.Фото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора