A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

«Поліція в громаді – запорука порядку»

Дата: 26.11.2018 11:25
Кількість переглядів: 507

Фото без опису

«Поліція в громаді – запорука порядку»

Спільний проект Громадської жіночої організації «Надія» та Дівичківської ОТГ.

Проект впроваджується за підтримки Інноваційного Фонду з питань взаємодії поліції з громадою на засадах партнерства (CPIF)  Проекту підтримки підготовки поліцейських (PTAP), що реалізовується в Україні компанією «Агрітім Канада Консалтинг Лтд»

за фінансової підтримки уряду Канади.

 

Взаємодія поліції та громади полягає у тому, що поліція працює, враховуючи думку громади щодо проблем безпеки та громадського порядку на території громади – це постійна взаємодія поліції з населенням та місцевою владою заради спільного безпечного простору.

Разом з громадською організацією «Надія» , керівництвом громади, педагогічними працівниками та учнями шкіл, жителями сіл громади  впроваджували проект, спрямований на покращення взаємодії поліції та громади.  Робота велась у різних напрямках:

  • Анкетування жителів громади;
  • Інформаційні зустрічі з місцевим населенням ;
  • Інформаційні зустрічі з учнями та вчителями шкіл, де було представлено модель взаємодії поліцейського та місцевого населення
  • -видання інформаційного буклета.

Згідно з останніми результатами соціологічних опитувань на території Дівичківської громади, 50% місцевих мешканців найбільше побоюються крадіжок свого майна, 36 % опитуваних серед головних визначили такі проблеми, як можливість стати жертвою вуличного злочину,58 % слабке реагування дільничного поліцейського  на повідомлення про правопорушення.

Взагалі взаємодія громадськості і поліції - дуже важлива, адже підтримка тісних зв'язків з населенням і громадськістю - одна з умов успішного виконання службових обов'язків дільничного інспектора поліції, який не може не опиратися у своїй роботі па підтримку громадян. Він просто не в змозі один підтримувати на дільниці обслуговування правопорядок, устигати бувати скрізь сам і робити все особисто. Особливо гостро це відчувається у сільській місцевості, де найчастіше всі служби органів внутрішніх справ представлені лише дільничним інспектором поліції. Від того, наскільки він уміло опирається на допомогу громадськості, багато у чому залежить його внесок в охорону громадського порядку та профілактику злочинів. Тому нам в громаді потрібен свій дільничний поліцейський, який буде працювати в нашій громаді, а також співпрацювати з учнями та педагогами в школах як шкільний офіцер поліції.

Якщо в громаді буде свій дільничний то підвищиться якість послуг, що надаються поліцією громадянам, ефективнішим буде попередження злочинності, розбудовуватиметься взаємна  довіра між населенням і поліцією, забезпечуватиметься більша прозорість роботи поліції, посилюватиметься соціальна  відповідальність.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора