A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Відкриття Інклюзивно-ресурсного центру

Дата: 27.12.2018 14:03
Кількість переглядів: 768

26 грудня 2018 року на території подвіря Стовпязького навчально-виховного обєднання «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти» було людно. Саме в приміщенні відбулося урочисте відкриття комунальної установи Дівичківської сільської ради «Інклюзивно-ресурсний центр».

Головною мето ІРЦ є забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, а також в інших закладах освіти, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти шляхом проведення комплексної психологічно-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психологічно-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу.

На свято були запрошені батьки з дітьми, старости старостинських округів громади, керівники закладів освіти, шкільні практичні психологи,голови батьківських комітетів закладів освіти.Всіх присутніх вразив виступ учениці 6 класу Стовп’язької школи   Царенок Богдани, яка прочитала вірш про особливих дітей.

У своєму виступі очільник громади   Тимофій Девко зазначив: "Нам ще багато потрібно зробити тут, та сьогодні покладено основу. Саме ми маємо подбати про цих діток.Інклюзивно-ресурсний центр – це двері у звичайне, гарне життя для дітей з особливими освітніми потребами. Тут вони розвиватимуться й зростатимуть як особистості".

Після урочистого перерізання стрічки присутні мали можливість оглянуті всі кімнати центру.  У центрі зроблено сучасний ремонт, кошти на проведення якого були виділені депутатами Дівичківської сільської ради. Меблі, комп’ютерне, мультимедійне обладнання, дидактичні матеріали для проведення занять з дітьми та обладнання для кабінету ЛФК, сенсорне обладнання було надане департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.

За словами директора інклюзивно-ресурсного центру Людмили Пручай, у центрі з дітками працюватимуть практичний психолог, вчитель-логопед, вчитель лікувальної фізкультури. Звернутися до Інклюзивно-ресурсного центру можуть усі, хто цього потребує, графік занять з дітьми будуть узгоджувати з кожним індивідуально.

По закінченню свята усіх запросили до солодкого столу.

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора