A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Крути! Крути! Мужність і посвята, вірність, що міцніша понад смерть

Дата: 29.01.2019 08:13
Кількість переглядів: 568

29 січня 1918 року українці стримали наступ ворога на Київ, проявивши жертовність і героїзм заради незалежності України. Бій українських вояків проти більшовицької армії на станції Крути затримав ворога на чотири дні. Таким чином добровольці утримали столицю на час, необхідний для укладання Брест – Литовського миру, який означав міжнародне визнання української незалежності.

Після запеклого багатогодинного бою, користуючись присмерком, українські війська організовано відступили до станції Крути до своїх ешелонів. 27 студентів та гімназистів , які перебували у резерві, під час відступу потрапили в полон. Наступного дня вони були розстріляні або замордовані. Згодом їх поховали на Аскольдовій моголі у Києві.

До цієї трагічної дати у Єрковецькій сільській бібліотеці оформлено викладку літератури «Згадаймо юність, що горіла в Крутах», де в спогадах учасників студентського бою під Крутами, у роздумах сучасників осмислюється героїка подвигу юнаків в м.’я України. Завітайте до сільської книгозбірні та отримайте вичерпну інформацію про національно – визвольну боротьбу нашого народу в 1917 – 1920 роках.

 

Ольга Шульга

Завідуюча сільською бібліотекою с. Єрківці

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора