A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

«Розірви коло – зупини насильство»

Дата: 18.02.2019 11:21
Кількість переглядів: 548

     

         Домашнє насильство  - це не внутрішньо сімейна  справа чи особливості родинного спілкування.Це протиправні дії, яким немає виправдання та про які не можна мовчати!

      В рамках проекту «Розірви коло – зупини насильство» тренерами та керівниками проекту були проведені робочі зустрічі та тренінги  з учнівською молоддю, активістами та сім’ями, що проживають на території громади. На зустрічах активно обговорювались питання гендерно – обумовленого насильства, проблеми в сім’ях, методи  вирішення та шляхи подолання проблеми. Було проведено роз’яснення нового Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» від 07.12.2017

Ситуація, коли насильство в сім’ях стало майже буденним явищем, завдає великої соціальної та моральної шкоди суспільству. Виховання дітей в умовах насильства призводить не лише до втрати найдорожчого для людини – життя та здоров’я, а також програмує нове покоління на здійснення насильства, утвердження аморальних стандартів поведінки в сім’ї, колективі, у суспільстві в цілому.

Основною метою  проекту є створення безпечного середовища для жінок, дітей, літніх людей що потерпають від насильства в сім’ї. Спільними зусиллями  вирішувати   проблеми і зміцнювати взаємну довіру.

Створювати партнерські відносини між поліцією та громадськістю з чітким наголосом на спільну роботу громадян з поліцією з метою вирішення гендерно - обумовленого насильства,  спільних проблем і зміцнення взаємної довіри, з особливою увагою до питань насильства в сім’ї.

         Інформувати населення  про заходи викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні ролі та обов’язки жінок і чоловіків, а також будь-яких звичаїв і традицій, що на них грунтується  усвідомлення суспільством того, що гендерно - обумовлене насильство це порушення прав людини.

В рамках проекту виготовлені та розповсюджені друковані матеріали у вигляді пам’яток та листівок . Інформаційне наповнення матеріалів містить   інформацію по темі проекту та поради куди звертатись за допомогою у випадку вчинення насильства в сім’ї.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора