A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Порядок використання коштів

Дата: 27.02.2019 08:49
Кількість переглядів: 452

Відділ агропромислового розвитку Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 30.01.2019 № 110 викладено у новій редакції Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 107..

Удосконалено та деталізовано механізм надання державної підтримки за напрямами, які фінансувались у попередньому році:

- збільшено розмір дотації за утримання корів з 750 до 900 гривень за одну голову (двічі на рік);

- надано можливість скористатись державною підтримкою за вирощування молодняку великої рогатої худоби, у тому числі й закупленого.

Крім цього доповнено новим напрямом державної підтримки, а саме:

- часткове відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам вартості будівництва та реконструкції підприємств із зберігання та переробки зерна.

Пропозиція фінансування за цим напрямом обумовлена тим, що в Україні сьогодні існує брак потужностей із зберігання зерна. Загальний вал зерна, включаючи олійні культури, який підлягає зберіганню становить більше 90 млн. тонн, а сертифіковані зернові склади мають загальну потужність одночасного зберігання 42 млн. тонн зерна. Сільськогосподарські товаровиробники всіх форм власності мають додатково потужності одночасного зберігання зерна на 20 млн. тонн.

У зв’язку з цим існує необхідність у збільшенні потужностей із одночасного зберігання та переробки зерна безпосередньо у сільськогосподарських товаровиробників, що забезпечить створення у 2019 році додатково потужностей із одночасного зберігання зерна на 2 000 тис. тонн та на 5% збільшить існуючі потужності.

За більш детальною інформацією звертатись до відділу фінансово-кредитного забезпечення департаменту агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації за телефоном (044) 234-45-87.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора