A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Як у Стовп’ягах Масницю святкували

Дата: 13.03.2019 13:25
Кількість переглядів: 464

Фото без опису

9 березня 2019 року на площі біля  будинку  культури с Стовп’яги   було людно, бо  зібралися не лише жителі села, а вся об’єднана територіальна громада  Дівичківської сільської ради та гості з  інших сіл Переяславщини  аби в дружньому колі відсвяткувати Масницю. Це свято стало вже традиційним для стовп’яжчан, а тепер його залюбки святкують всі жителі Дівичківської громади.

З вітальним словом виступив  сільський голова Тимофій Девко та перший заступник  голови Переяслав-Хмельницької  районної державної адміністрації Андрій  Коркач.

 

Привітати з Масницею завітали до Стовп’яг  аматори  Переяслав-Хмельницького  районного відділу культури та району:  вокальний колектив „Вербиченька” с. Ковалин, народний фольклорний колектив „Чорнобривці” с. Гланишів, вокальне тріо „ Дівчата” районного будинку культури, аматорський колектив „Берегиня” с. Виповзки, народний  аматорський колектив „Строківчанка”, аматорський колектив   „Дівичанка”, танцювальний колектив „Реверанс” с. Велика Каратуль, солістка Стовпязького будинку культури Юлія Сауткіна, вокальне тріо  з с. Улянівка. Були  співи, танці, жарти, не забули і про традиції.

  Всіх присутніх пригощали кашею, юшкою, капусняком,  млинцями з шкварками  та запашним трав’яним чаєм.  Для юних господинь був проведений майстер-клас по ліпленню вареників. Своїми секретами в даній справі ділилася  спеціаліст сільської ради Софія Курик.  Дорослі мали змогу позмагатися у різноманітних конкурсах, а   дітлахів розважали аніматори. Таку забавку для дітей залюбки профінансував депутат сільської ради  Віталій Біленко. Учасники свята фотографувалися на згадку.  Для цього було встановлено аж три фотозони, арки для  яких  власноруч виготовив депутат   сільської ради Костянтин  Ядченко .

 

Дякуємо  всім , хто доклав зусиль, щоб свято було  веселим!

 

                                  Директор Стовп’язького будинку культури Галина Рябчун

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора