A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

«НепрOSTі листи – пошук адресатів»

Дата: 04.04.2019 15:54
Кількість переглядів: 547

2 квітня 2019 року Дівичківська сільська рада взяла участь у архівно-музейному заході «НепрOSTі листи – пошук адресатів». У проекті взяли участь представники громади: Шульга О. І.  – бібліотекар с. Єрківці, Гич М. М. -  уродженець села Єрківці, краєзнавець, Сергієнко Н.О. – бібліотекар с. Дівички, Крусь С.Г. – спеціаліст першої категорії відділу організаційної та кадрово-правової роботи сільської ради,Крепель В. М. -  вчитель української мови Стовп`язького НВО, Тонконог Т. А. -  староста с. Стовп`яги

«НепрOSTі листи – пошук адресатів» - спільний архівно-музейний проект Державного архіву Київської області й архівних відділів районних державних адміністрацій і міських рад, а також освітніх та музейних установ Київщини. Захід присвячений 75-й річниці звільнення Київської області від нацистської окупації і передбачає виявлення та повернення не надісланих листів остарбайтерів 1942-1943 років їх рідним.

Метою проекту є вшанування пам`яті жертв Другої світової війни на Київщині та проведення заходів, на яких відбудеться вручення копій листів колишніх остарбайтерів їхнім рідним, що проживають у населених пунктах Київської області.

Зміст листів відбиває умови перебування у Німеччині репатріантів – остарбайтерів: місця та умови праці, виконувані роботи, побут, форми дозвілля, відпочинку, ставлення з боку німецького оточення, взаємовідносини з представниками інших націй , моральний та фізичний стан.

Представниками громади були опрацьовані листи. Із оригіналів були зняті копії які на даний час готуються до друку. Знайти інформацію по своїм рідним, які на той час знаходилися на примусових роботах у Німеччині, а також,ознайомитися з листами, які так і не дійшли до своїх адресатів можна буде у бібліотеках де вони будуть зберігатися у спеціально створених папках.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора