Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ДЕНЬ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

Дата: 19.04.2019 14:55
Кількість переглядів: 538

 

 

 

День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року,згідно з Указом Президента України «Про День довкілля». В 2019 році Український День навколишнього середовища (День довкілля) припадає на 20 квітня.

В цей день громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища – очищення водних джерел, озеленення територій, збереження заповідних об'єктів, поширення екологічних знань.

Дана тема є досить актуальною на даний час. На сьогоднішній день ми можемо спостерігати забруднені водойми, засмічені ліси, сміттєзвалища з величезною кількість пластику та поліетилену які мають досить довгий період розпаду (поліетилен близько 400 років), та багато інших екологічних проблем.

Як ми можемо змінити цю плачевну ситуацію? Мабуть почнімо з себе. Замінимо поліетиленові пакети на пакети з целюлози, або звичайні багаторазові сумки з тканини. Будемо прибирати сміття після відпочинку в лісі, не будемо купувати штучні квіти для цвинтарів, а замінимо їх на живі квіти, будемо приймати активну участь у суботниках та не будемо байдужими до навколишнього середовища.

До дня довкілля, Дівичківська сільська рада організувала прибирання на цвинтарі с. Дівички.

У бібліотеці села Дівички організовано невеличку книжкову поличку «Подорож по планеті Земля». Зацікавлені читачі зможуть більш детально ознайомитися з екологічними проблемами сьогодення.

«У безморальному суспільстві всі винаходи, що збільшують владу людини над природою, - не тільки не благо, але безсумнівно й очевидне зло.»

Лев Толстой

Підготувала завідуюча бібліотекою

села Дівички Сергієнко Н.О.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора