Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

«Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі» - відкритий перегляд літератури у Єрковецькій сільській бібліотеці

Дата: 24.04.2019 08:44
Кількість переглядів: 447

 

 

 

26 квітня 1986 року… Була весна – квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.

З кожним роком все далі відходять у минуле події, пов’язані з аварією на Чорнобильській АЕС – найбільшою у світі техногенною та екологічною катастрофою. Утім, до цієї теми ще неодноразово будуть звертатися політики, вчені, медики.

Масштабність Чорнобильської трагедії народила цілу «вічну» тему нашої літератури, що дозволяє осмислити катастрофу, розкрити правду про події, перейнятися  людським болем, людськими стражданнями.

За гарячими слідами тих подій вийшли твори Юрія Щербака «Чорнобиль» та Лідії Віриної «Тієї вогняної ночі», які вражають своєю правдивістю та достовірністю. Даній темі присвячена поема І.Драча «Чорнобильська мадонна», поетичний твір Б.Олійника «Дорога на Чорнобиль».

Ці та низка інших видань, а також спогади переселенців із Чорнобильської зони, які мешкають у Єрковцях, представлені у відкритому перегляді літератури «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі», що організований в Єрковецькій сільській бібліотеці.

Кожен із письменників боляче, зізнається, що куточок землі, який зазнав радіації, став неживим.

 

 

Ольга Шульга,

завідуюча Єрковецькою сільською бібліотекою

Дівичківської ОТГ Київської області 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора