A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Друга світова війна – найжорстокіша з війн в усій історії людства

Дата: 10.05.2019 10:26
Кількість переглядів: 876

 

 

 

      Страшна і кривава була Друга світова війна – найжорстокіша з війн в усій історії людства. Втягнувши у свій кривавий процес майже всі народи світу, вона принесла на нашу землю страшні руїни, знищила неоціненні скарби, які людство накопичувало багато століть.

     9 травня колектив Стовп’язького НВО, громада села зібралися на мітинг «Хай буле тричі проклята війна», який було підготовлено закладом освіти спільно з будинком культури села Стовп’яги. Кожному учаснику учні прикріпили  маки пам’яті, які виготовили власноруч.   З вітальним словом виступила староста села  Тетяна Андріївна Тонконог. Вона розповіла всім про цей день, а також ще раз згадала тих односельчан, які пішли захищати нашу землю під час Другої світової війни і не повернулись та  побажала, щоб в  Україні завжди  панував мир.  

    Нажаль, нікого з наших ветеранів вже не має серед живих. А 209 загиблих жителів села Стовп’яги, 85 – підсінян, 83 мешканців села Буда-Варовичі назавжди залишаться в нашій пам’яті. Їх  було вшановано хвилиною мовчання та молитвою за упокій, яку прочитав отець Сергій.

   Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Хай ця пам'ять зробить нас сильнішими, бо це запорука нашої перемоги сьогодні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора