A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Гра «Сокіл» («Джура») вперше зібрала юних патріотів Дівичківської громади

Дата: 17.05.2019 08:38
Кількість переглядів: 361

 

 

 

14-15 травня 2019 року у Дівичківській громаді проведено І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Учасниками гри стали чотири рої (команди) закладів освіти, а саме рій «Лідер» із Дівичківського НВО, рій «Козацький шлях» – Єрківецьке НВО, рій «Яструби» – Стовп’язьке НВО та рій «Нащадки козаків» – Ковалинське НВО. Місцем проведення гри стали бази військових частин, що розміщені на території громади.  

Учасників гри привітали голова Дівичківської сільської ради Девко Тимофій Петрович та командир військової частини А 3085, полковник Дорохов Олег Михайлович. Користуючись нагодою сільський голова вручив військовому командиру подяку за сприяння в організації та проведенні військово-польових зборів для юнаків 11 класу та І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Серед почесних гостей також були присутні представники Переяслав-Хмельницького військового комісаріату. 

Для учасників гри військові обладнали комфортні для ночівлі намети. Більша частина конкурсної програми гри та оцінювання досягнень роїв проводилися військовими. Харчування учасників профінансовано Дівичківською сільською радою.

До слова, зазначимо, що «Сокіл» («Джура») є одним з найкращих національних патріотичних виховних заходів ігрової форми, який проводиться системно у формі позакласної роботи. Дитячо-юнацька гра на різних етапах передбачає інтелектуальні та спортивні випробування, під час яких здобувачі освіти вивчають історію становлення української державності, героїку визвольних рухів, українського козацтва. У програмі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») передбачено цікаві змагання, які сприяють формуванню в учнів активної громадянської позиції та готовності до захисту Вітчизни. 

Конкурсну програму розпочали зі стройового впоряду. Команди (рої) представляли «Візитку рою» та вміння стройових прийомів, виконання впорядових наказів, маршової пісні. Всі учасники ретельно підготувались до завдання, кожен рій мав оригінальну назву, емблему, прапор, форму-однострій (камуфляж).

Протягом двох днів гри учасники мали змогу позмагатись в дев’ятьох конкурсних випробуваннях: смузі перешкод, «Рятівник» – надання першої долікарської допомоги, «Бойове розгортання», грі з елементами топографії та орієнтування на місцевості, стрільба, грі «Відун» – краєзнавчий квест, туристсько-спортивних змаганнях, «Ватра» (У колі друзів) – представлення творчо-мистецького звіту рою (мистецька композиція)конкурс звітів про виконання завдань під гаслом «Добре діло», конкурсі біваків (таборування).

За підсумками всіх видів конкурсів та змагань журі визначило загальних переможців гри: І місце – рій «Яструби» Стовп’язького НВО, ІІ місце – «Лідер» Дівичківського НВО, ІІІ місце «Козацький шлях» Єрківецьке НВО.

Нагородження переможців гри та переможців конкурсних випробувань провів командир військової частини А 3085, полковник Дорохов Олег Михайлович, який не приховував своєї гордості за молоде покоління нашої громади та побажав усім залишатися гідними представниками української нації. Найбільшою нагородою для переможців гри стало запрошення командування військової частини провести тренувальні збори з підготовки до участі в обласному етапі гри на їх базі із залученням військовослужбовців.

Переможцям, рою «Яструби» бажаємо успішно презентувати громаду на ІІ обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який відбудеться у червні.

Висловлюємо велику подяку сільському голові Девку Т.П., командирам військових частин А 3085 Дорохову Олегу Михайловичу, А 2399 Митченку Сергію Віталійовичу  та військовослужбовцям, які проводили змагання та навчання (майстер-класи); всім, хто сприяв організації та проведенню заходу. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора