A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Японський проект: конференція освітян

Дата: 19.05.2019 22:03
Кількість переглядів: 813

 

 

 

 

 

Ініціатори Японського проекту 18 травня в конференц-залі столичного готелю «Русь» зустрілися з представниками ГО «Асоціація освітян за безпечне майбутнє» – громадської організації, залученої до цього проекту. Модератор заходу – президент Всеукраїнського благодійного фонду «Журналістська ініціатива» Людмила Мех (фонд з 2017 року є найбільшим інформаційним партнером Японського проекту).

           Вступним словом відкрив зустріч керівник Japan Offspring Fund Джунічі Ковака. Учасники заходу спочатку переглянули    відеофільм, зроблений регіональною ТРК «Альта» (м. Переяслав-Хмельницький), про Японський проект в Україні. Фільм популярно розповідає про здобутки громадськості двох країн у справі оздоровлення дітей на територіях, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

            На конференції виступив очільник ГО «Асоціація освітян за безпечне майбутнє» Микола Слепенчук. Він розповів про роботу освітнього закладу, який очолює на Житомирщині в селі Піщаниця Овруцького району, а також роздав присутнім виготовлену пам’ятку для населення, що проживає на територіях, забруднених радіонуклідами. Відтак слово взяв директор школи в Овручі Анатолій Невмержицький (у цій навчаються нині 800 дітей, загалом же до проекту залучено понад 2400 учнів з кількох областей України). Заступник директора Овсюківської школи Ксенія Середа(Гребінківський район, Полтавщина) розповіла про участь полтавців у проекті з 2012 року. Директор школи Тетяна Мазур (Можарівська школа, Житомирщина) та інші освітяни, зокрема з Переяслав-Хмельницького району на Київщині (Марина Кравець, Олександра Бойко), підтвердили істотну користь від заходів, які започаткували й проводять в Україні японці. Імунітет школярів підвищився, цінують педагоги й усебічну увагу до їхніх закладів, в яких поліпшуються побутові та інші умови навчання школярів.

        Пан Ковака сердечно подякував педагогам та поінформував про те, яку допомогу (медичну) було надано одному з учасників проекту – дитині-інвалідові. Нині хлопець, який був майже нерухомий, після масажів прогресує і є надія, що почуватиметься набагато ліпше, ніж це було на початку проекту. Педагоги розповіли також про дитину-інваліда Михайла Шинкаря, який нині навчився навіть їздити велосипедом, про що раніше міг тільки мріяти.

       Модератор, заслужений журналіст України Людмила Мех розповіла про власний життєвий досвід, пов'язаний з Чорнобильською катастрофою. А координатор Японського проекту в Україні Олег Ярмоленко запропонував учасникам конференції переглянути відеозапис телепрограми, зробленої за підсумками цьогорічного візиту українських журналістів до Японії.

           У другій частині конференції виступив український вчений Микола Лазарєв (Національний університет біоресурсів і природокористування України). Він розповів про особливості нинішнього стану забруднених радіонуклідами територій в Україні й про те, як досвід Японського проекту використовується для поліпшення здоров’я населення.

              Відбулася прес-конференція за участю ініціаторів Японського проекту і експертів.

Прес-служба ВБФ «Журналістська ініціатива»

 Фото Сергія Шевченка

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора