A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Святкування Дня села Стовп’яги

Дата: 19.06.2019 11:35
Кількість переглядів: 992

Фото без опису

                                                                                          Хто не знає свого минулого,

                                                                                          Той не вартий майбутнього.

                                                                                           Хто не відає про славу своїх предків,

                                                                                           Той сам не вартий пошани.

Максим Рильський

 

Щорічно на Зелену неділю мешканці села Стовп’яги святкують День села. В цей день село, як завжди, радо зустрічає гостей.

День народження села ­– це свято всієї громади, усіх жителів, які зберігають і шанують свої традиції.

З вітальними словами до односельців звернулися голова Дівичківської сільської ради Тимофій Девко та староста Стовп’язького старостинського округу Тетяна Тонконог.

На святі села традиційно привітали новонароджених, золотих та срібних ювілярів. Подарунки для них були закуплені за кошти Дівичківської сільської ради. Шістнадцятьом першокласникам 2019 року директор ТОВ «Агротрейд-Груп» Віталій Біленко традиційно подарував ранці і шкільне приладдя, а дошкільний  заклад отримав іграшки для літніх забав на майданчинку.

Цьогоріч було продовжено традицію у День села нагороджувати почесними грамотами та подяками із грошовими винагородами учнів та вчителів школи, які зайняли призові місця на обласних та всеукраїнських конкурсах, виставках та фестивалях. Педагоги отримали винагороду у розмірі 500 гривень кожен, а школярі в залежності від того, які місця посіли: за І місце – 400 грн., ІІ – 300 грн., ІІІ – 200 грн., лауреати – 150 грн. Найбільше - 700 гривень, «заробила» учениця 5 класу Анна Шостак, керівники Анатолій Клименко та Наталія Шостак. Також відзначили і команду школярів, які стали фіналістами Всеукраїнського проекту «Відкривай Україну». Грошові винагороди традиційно надала керівник фермерського господарства «Геркулес» Катерина Шеремета.

 Подякою та грошовими винагородами від голови Дівичківської громади нагородили Марину Качан, яка від місцевої церкви баптистів-євангелістів опікується дозвіллям маленьких мешканців Стовп’яг. А також були відзначені Михайло Ярема та Микола Бова за благоустрій кладовищ сіл Стовп’яги та Гречаники.

У сценарній концертній програмі брали участь самодіяльний колектив села  «Берегиня», тріо «Дівчата з України», дует у складі Наталії та Владислава Брик, солістки Ліза Петрухіна та Анна Брик. Танцювальною композицією порадували односельців і гостей наймолодші артисти – випускники садочку «Журавлик». Ведучими свята були Дар’я  Білозуб, Ілона Кукса, Олексій Крепель, Євдокія Дубович, Максим Степаненко. Свято продовжилося концертною програмою колективу «Намисто» дитячого санаторію «Поляна», із Баришівки, керівником якого є Надія Левковська - уродженка села Стовп’яги.

            На площі біля Будинку культури була розміщена виставка робіт народних умільців, фотозони, дитяче містечко, де малюки ласували солодкою ватою. В імпровізованій «Корчмі» можна було купити шашлик з м’яса та риби, чанахи. Безкоштовно усіх пригощали кашею та юшкою.  Ці гастрономічні послуги люб’язно надали жителі нашого села Петро Сомхішвілі, Валентин Куліков, Валерій Адаменко.

            У народі кажуть: «Твори добро, і вам воздасться». Благодійна справа завжди повертається до людини сторицею. Стовп’язький старостинський округ висловлює вдячність спонсорам та благодійникам: Дівичківській сільські раді, керівнику фермерського господарства «Геркулес» Катерині Шеремет, директору товариства «Агротрейд-Груп» Віталію Біленку, місцевим підприємцям Костянтину та Світлані Ядченко, керівнику творчої майстерні Наталії Соколовій, а також жителям села Аллі Лазенко, Сергію Задорожному, Ілоні та Роману Куксам, Вадиму Видолобу.

 

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора