A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

«НепрOSTі листи – пошук адресатів»

Дата: 25.06.2019 13:19
Кількість переглядів: 460

Фото без опису

22 червня 1941 року розпочався найкривавіший період у трагічні історії Другої світової війни, що завдала нашому народові страшних і неповторних втрат – забрала життя мільйонів українців,дощенту зруйнувала міста і села. Гіркі спогади про те лихоліття не полишають нас,вони передаються від батьків до дітей, з покоління у покоління.

            Символічно, 22 червня у Стовп’язькому  Будинку культури пройшов архівно-музейний захід «НепрOSTі листи – пошук адресатів» присвячений 75-й річниці звільнення Київської області від нацистської окупації.

На захід були запрошені рідні тих людей, які під час Другої світової війни були вивезені на примусові роботи до Німеччини, а листи, які вони писали своїм рідним не надійшли адресатам. Усього цього дня родичі отримали 21 лист.

            Кожен по різному описував про своє життя в далекій країні. Вражає те, що перебуваючи на чужині вони вболівали не тільки про рідних, а й про рідний край.

До учасників заходу з вітальним словом звернувся очільник громади Тимофій Девко, який нагадав кожному, що ми повинні пам’ятати про ті страшні часи. Доносити про минуле дітям. Листи родичам з архіву передали староста Стовпязького  старостинського  округу Тетяна Тонконог та Віра Крепель.

Емоційності заходу додали слова ведучих Софії Курик і Наталії Сергієнко  та пісні воєнної тематики у виконанні самодіяльного колективу «Берегиня» (музичний керівник Владислав Брик).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора