A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"Вкраїно моя калинова"

Дата: 01.10.2019 11:05
Кількість переглядів: 504

         Фото без опису    Українська пісня... Це частина духовного життя народу і вона не залишає його ні в радості, ні в смутку, крок у крок слідує за ним від дитинства до старості. З піснею на вустах він відзначає свята, прикрашає народні обряди, славить свої перемоги. З піснею ми відчуваємо красу життя. Пісня криє у собі силу уяви та багатство щирих переживань, стає джерелом натхнення. Вона проходить крізь довгі століття, щоб сьогодні причаровувати переливами дорогіцінних самоцвітів… І у пам’яті зринають пророчі слова Тараса Шевченка: Наша дума, наша пісня, не вмре, не загине. От де, люди, наша слава, Слава України.
           29 вересня 2019 року в районному Будинку культури колективи  Дівичківської громади  влаштували глядачам пісенне  свято. Учасниками концерту   української пісні "Вкраїна моя калинова" були народні  колективи «Калинонька» с ела Єрківці та «Вербиченька» села Ковалин,самодіяльні колективи «Берегиня» села Стовпяги,та «Дівичанка»села Дівички.Танцювальні  номери глядачам подарували учасниці колективу «Фієста» Будинку  культури  села Дівички.
            
Це   була не просто почергова презентація творчих номерів на сцені,а справжня феєрія пісні та танцю.Свято української  пісні  подарувало глядачам  не тільки  зустріч  із  колективами нашої  громади,а й  впевненість у тому, що культура процвітає, а  духовність  і мистецтво  єднають  людей   різних поколінь.Кажуть допоки живе мова,то живе народ,а якщо лине пісня народу,то живе історія і культура.

Плине час. Народжуються і вмирають люди, гине у вогні часу матеріальна культура. Але вічними і незнищенними залишаються духовні цінності, серед яких – пісня.

 

     



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора