A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

« Разом -  ми сильні, ми щасливі»

Дата: 08.10.2019 15:49
Кількість переглядів: 388

Фото без опису

В Дівичківській громаді у співпраці з міжнародною організацією «U-LEAD з Європою», ГО «Громада для людини» та громадською жіночою організацією «Надія» завершився проект з формування механізмів профілактики соціального сирітства « Разом -  ми сильні, ми щасливі». У рамках проекту було проведено багато заходів спрямованих на  формування у молодих батьків, молоді та підлітків системи сімейних цінностей. Батьки повинні пам’ятати, що потрібно не тільки утримувати дітей матеріально, але й виховувати духовно. Тільки тоді лише можна дочекатися спокійної старості.

Виховати дитину – велике мистецтво, так як сам процес виховання – це безперервна робота серця, розуму і волі батьків. Саме батьки є головною ланкою у особистісному розвитку своєї дитини, бо вони найчастіше спілкуються з ними. Батькам щоденно доводиться шукати шляхи підходу до дітей, думати над вирішенням багатьох конкретних ситуацій,у повсякденному спілкуванні з батьками дитина вчиться пізнавати світ, брати приклад із них, набуває життєвого досвіду, розвиває перші почуття громадянськості.

Батькам потрібно пам’ятати, що виховання – це творчий пошук, який не терпить бездумності та поспішних рішень. Уміння розуміти дитину, її стан і мотиви поведінки дозволяють найбільш правильно визначати відповідний підхід до неї. У будь – яких складних педагогічних ситуаціях батьки повинні рахуватися з почуттям маленької людини, бачити в ній особистість, прагнути до взаєморозуміння, яке побудоване на повазі й довірі, справедливості в оцінці вчинків дітей, у своїх вимогах залишатися завжди доброзичливим.

За період роботи проекту молоді мами провели практичне заняття по догляду за немовлятами. Вчились та пригадували як правильно одягати підгузки та яка температура води повинна бути при купанні, бабусі разом із онуками грали в ігри та планували свій день, підлітки з тренером намагались зрозуміти себе та вчились контролювати різні життєві ситуації, спеціалісти дотичні до проблеми сімей в складних життєвих обставинах, ділилися досвідом та знайомились з новими методиками роботи із сім’ями, молоддю та дітьми. На майстер класах які проводились,  діти разом з батьками та бабусями залюбки робили аплікації, малювали , вишивали та робили ляльки мотанки. Вся ця робота дуже згуртовувала сім’ї. Багато молодих сімей почали замислюватись про спосіб свого життя та з допомогою тренерів розробляли плани на день, тиждень, місяць.

На протязі всього проекту молоді сім’ї були дуже активними, швидко збирались на тренінги та семінари та довго обговорювали отриману інформацію. Завершальним акордом проекту була екскурсійна поїздка до НІЕЗ « Переяслав». Ми поринули в атмосферу добра, любові та насолодились екскурсією по музею.  Діти гарно віпочили, смачно пообідали та отримали масу позитивних емоцій і багато подарунків.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора