A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Стовп’язькі старшокласниці не тільки беруть участь у всеукраїнських форумах, а й перемагають

Дата: 20.10.2019 10:48
Кількість переглядів: 343

Фото без опису

 

 

Із 4 по 6 жовтня в Ірпені на Київщині відбувся Всеукраїнський форум "Крим очима молоді". Участь у ньому взяли близько 140 молодих людей з усієї України, в тому числі – молодь, яка приїхала безпосередньо з окупованого півострова. Відвідала форум й одинадцятикласниця Стовп’язької школи Юлія Бойко, яка була там чи не наймолодшою учасницею. Ось що вона розповідає про цю подію: "Форум розпочався дискусією "Крим учора та сьогодні: уроки для наступних поколінь". На мене справили велике враження слова голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, який виступив на форумі: "Нам важливо розуміти, що думає молодь про сьогоднішню долю Криму, але головне – нам важливо розуміти, що думають молоді люди про майбутнє нашої землі".Фото без опису

У форумі взяв участь режисер, сценарист і письменник, колишній політв’язень Кремля Олег Сенцов. Він закликав молодь окупованого Криму зберігати зв’язки із Україною.

– Я дуже рада, що побувала на цьому форумі. Адже там познайомилася із багатьма молодими людьми та дізналася багато нового для себе. Ми брали активну участь в панельних дискусіях, нас ділили на команди, у складі яких ми створювали класні проєкти. – сказала Юлія Бойко.

Ми зі Світланою Герасимовою надзвичайно щасливі, що посіли друге призове місце і наша Дівичківська територіальна громада стала однією із найкращих ОТГ Київщини.

 

А 13 вересня Юлія Бойко та ще три учениці Стовп’язької школи Світлана Герасимова, Стефанія Судомор та Анастасія Чередниченко брали участь у фінальному заході проєкту Digital Youth (цифрові технології як інструмент залучення молоді до розвитку громади), який проводився благодійним фондом ICEPP у Києві. Того дня 20 талановитих школярів-старшокласників з восьми об’єднаних територіальних громад Київської області презентували свої власні інформаційні кампанії, що мали привернути увагу громадськості до соціальних та екологічних викликів.

– Ми протягом трьох місяців проходили комплексну програму навчання, де опановували знання про використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в контексті активного громадянства та підвищення обізнаності щодо соціальних викликів, з якими стикається громада. Фінальним завданням команд було створення інформаційної кампанії або соціального флешмобу, що буде спонукати їхніх співгромадян впливати на вирішення існуючих проблем у їхніх містах чи селищах, та просування її у соціальних мережах, – сказала Юлія.

Найпопулярнішою темою інформаційних кампаній була екологічна. Також учасники піднімали не менш важливі теми, такі наприклад, як байдужість молоді до проблем у своїх локальних осередках, проблеми міграції, страху перед майбутнім і т. п. Дві команди з Дівичківської ОТГ брали участь у проєкті. Команда Світлани Герасимової та Юлії Бойко обрала тематику підвищення екологічної свідомості серед молоді громади і зайняла 2 місце у фіналі. Команда ж у складі Стефанії Судомори та Анастасії Чередниченко створила свій унікальний "екологічний патруль".

– Для нас було великою радістю брати участь у такому проєкті. Ми зі Світланою Герасимовою надзвичайно щасливі, що посіли друге призове місце і наша територіальна громада стала однією із найкращих ОТГ Київщини, – сказала Юлія Бойко.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора