A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Кольоровий тиждень в Дівичківському ЗДО «Ягідка»

Дата: 18.11.2019 11:07
Кількість переглядів: 656

 З самого народження ми оточені кольором. Він супроводжує   нас всюди і завжди. Впливає на нашу свідомість і фізичне   самопочуття. Він багатогранний, як саме життя.

      Саме тому у нашому садочку пройшов «Кольоровий   тиждень».

 Мета проведення кольорового тижня: Впровадити в практику   роботи з дітьми елементи кольоротерапії, як методику   покращення здоров’я за допомогою кольорів. Використати   педагогічні можливості кольору для розвитку пізнавальних здібностей дітей, мовлення, мислення, пам’яті, уважності, креативності.

 Методика передбачає детальну роботу з основними кольорами: зеленим, червоним, жовтим, синім.

 В ході проведення «Кольорового тижня» використовувалася «кольоротерапія» одягу, адже всі діти одягалися відповідно «кольору дня».

Так як вибір кольору тісно пов'язаний із психологічними особливостями дитини, станом її здоров’я практичний психолог Морозовська С.І. проводила діагностичні вправи : «Хвилинка – кольоринка», «Квітка – семиквітка».

 З метою дослідження впливу кольору на дитину  протягом тижня досліджували улюблений колір, колір який дратує та колір який заспокоює.

Дослідження проводилося за допомогою соціального опитування за такими питаннями:

1.  Який колір улюблений?

2. Який колір дратує?

3. Який колір заспокоює?

В опитуванні прийняли участь 14 дітей різновікової групи "Ягідка". В результаті:

Улюблений колір дітей – рожевий, червоний, фіолетовий. Діти переважно надають увагу яскравим і світлим відтінкам.

Фіолетовий колір говорить про те, що дітям притаманний світ ілюзій, уяви і фантазій, тому діти так багато фантазують саме у дошкільному віці;

Червоний колір, що вони активні, здорові, наповнені життям.

Рожевий колір, це колір пом’якшений  червоного, говорить про витонченість та ніжність, а також про страх дітей залишитися самотніми .

Колір, який дратує дітей – чорний, білий, коричневий.  Дітям не подобаються темні, похмурі кольори, але разом з ними і білий, який діти не приймають, як колір.

Вважають, що якщо людина вороже ставиться до чорного кольору, то вона висловлює життєрадісність, любов до оточуючих та тварин.

Колір, який заспокоює дітей – блакитний, рожевий, жовтий.

 

Вихователь ЗДО,

Ірина Самойленко

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора