Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Голодомор – це геноцид Українського народу

Дата: 25.11.2019 10:12
Кількість переглядів: 400

Кобзарю,

знаєш, не легка епоха

оцей двадцятий невгомонний вік.

Завихрень – безліч.

Тиші – анітрохи.

А струсам різним утрачаєш лік.

Ліна Костенко

Голодомор – це геноцид Українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом з наміром знищити цілком чи частково українську національну групу. Ця кваліфікація випливає із Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року «Про запобігання злочину геноциду і покарання за нього» та Закону України «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні» від 28 листопада 2006 року.

Традиційно, в четверту суботу листопада, о 16:00, пам’ять про понад 7 мільйонів українців, вбитих під час геноциду, вшановують хвилиною мовчання та запаленням свічок на центральних площах, біля пам’ятників та пам’ятних знаків жертвам Голодомору.

22 листопада, в переддень жалобної суботи за жертвами Голодомору, в усіх закладах освіти Дівичківської громади відбулися уроки-реквієми, бесіди,  перегляди фільмів і презентацій заходи, на яких діти і педагоги вшановували пам’ять українців, що померли не від кулі, а з голоду. Бібліотекарями підготовлено виставки художньої та документальної літератури про Голодомор в Україні та на Переяславщині.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора