A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Голодомор – це геноцид Українського народу

Дата: 25.11.2019 10:12
Кількість переглядів: 378

Кобзарю,

знаєш, не легка епоха

оцей двадцятий невгомонний вік.

Завихрень – безліч.

Тиші – анітрохи.

А струсам різним утрачаєш лік.

Ліна Костенко

Голодомор – це геноцид Українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом з наміром знищити цілком чи частково українську національну групу. Ця кваліфікація випливає із Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року «Про запобігання злочину геноциду і покарання за нього» та Закону України «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні» від 28 листопада 2006 року.

Традиційно, в четверту суботу листопада, о 16:00, пам’ять про понад 7 мільйонів українців, вбитих під час геноциду, вшановують хвилиною мовчання та запаленням свічок на центральних площах, біля пам’ятників та пам’ятних знаків жертвам Голодомору.

22 листопада, в переддень жалобної суботи за жертвами Голодомору, в усіх закладах освіти Дівичківської громади відбулися уроки-реквієми, бесіди,  перегляди фільмів і презентацій заходи, на яких діти і педагоги вшановували пам’ять українців, що померли не від кулі, а з голоду. Бібліотекарями підготовлено виставки художньої та документальної літератури про Голодомор в Україні та на Переяславщині.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора