A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Стовп’язькі діти дбають про безпеку дорожнього руху

Дата: 26.12.2019 14:30
Кількість переглядів: 305

Фото без опису

Команда учнів Стовп’язького навчально-виховного об’єднання “ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ЗДО”стала учасником  Всеукраїнського змагання Хештег-Марафону «SpeakUpUkraine». Протягом декількох місяців учнів та педагоги закладу отримували завдання, які мали вирішити до певного дедлайну для того, щоб перейти до наступного етапу.

Так 11 жовтня показали театралізований урок з правил дорожнього руху «Ось така вона дорога!»  молодшим вихованцям НВО, на якому діти повторили правила дорожнього руху, навчилися як правильно уникати прикрих випадків на дорозі.

Далі, в рамках змагання учасники повинні були виявити проблему в межах свого села, знайти шляхи її вирішення та досягнути результату. Євдокія ДУБОВИЧ та Анастасія ЧЕРЕДНИЧЕНКО для того, щоб виявити проблему, провели опитування серед учнів школи та жителів села.

Як виявилося, найбільше пригод траплялося саме за участі велосипедистів.  На щастя, обходилося без жертв, але проблема є, адже серед односельців багато хто надає перевагу сааме велосипедній їзді, пояснюючи тим, що це дуже зручно та економно.

Так школярі НВО розповіли команді, що часто, попри супровід дорослих, потрапляли в такі ситуації, коли б ще один необачний маневр і могло статися непоправне лихо. Причина цьому – водій не помічав велосипедиста на дорозі чи обабіч неї. «Ми злякалися, водій вийшов зі свого авто, насварив, але добре, що все минулося, адже, по суті, винні ми, бо не мали потрібних відбивачів ані на велосипедах, ані на одязі», – розповів свою історію один із учнів. І така розповідь була не єдиною.А жителі села під час опитування поділилися тим, що рухаючись по проїжджій частині, часто  ледь не потрапляли у непередбачувані ситуації.

У цьому команда, яка бере участь у Всеукраїнському змаганні, побачила проблему і  це зумовило спланований ними ряд заходів щодо її вирішення та покращення знань велосипедистів з безпеки дорожнього руху.

Виявивши проблему, адміністрація НВО звернуласядо місцевого відділу поліції, які дляучнів нашої школи, вчителів, батьків люб’язно погодилися провести тренінг «Переконайся, що ти це знаєш». Іван КОСТЮК та Денис КАЙДЕНКО, інспектори ювенальної превенції Переяслав-Хмельницького відділу поліціїнагадали велосипедистам про правила дорожнього руху зрозумілим і наочним способом.

Також, напередодні, учасники команди провели роз’яснювальну роботу щодо того, якими засобами мають бути обладнані велосипеди задля безпечного руху на дорогах в межах села, особливо в темну пору доби. Діти задля ефективності роздали та розмістили листівки в місцях массового скупчення людей.

Окрім лекції полісменів, з алгоритмом дій при наданні першої медичної допомоги тим, хто потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, ознайомила дітей та батьків медичний працівник фельдшерсько-акушерського пункту села Стовп’яги Світлана СТУПАКОВА. Знання правил надання першої медичної допомоги необхідні всім учасникам дорожнього руху. Вони потрібні для того, щоб розпочати, на перший погляд, прості, але в той же час дуже необхідні і негайні заходи щодо порятунку людини на місці аварії.

Результатом роботи команди від Стовп’язького НВО стало те, щобатьки після проведеної роз’яснювальної роботи та лекцій вже через декілька днів подбали про встановлення світловідбивачів та фар на велосипеди всіх членів родини. Також, за спостереженням команди, позитивна динаміка відбулася й серед жителів села.

Останнім етапом змагання став фінальний тест Хештег-Марафону на знання правил дорожнього руху, який виконували усі учасники команди та набрали 75 балів із 100 можливих.

Наша команда складалася з учнів молодшої школи Гриценко Софії, Дороганя Данила, середньої школи – Клименко Дарини та Зубової Яни, старшої школи – Чередниченко Анастасії, яка до того ж була капітаном команди, та Дубович Євдокії.  Координували роботу вчителі Яковченко Алла Іванівна і Євтушенко Людмила Іванівна та батьки Дорогань Юлія Григорівна і Бабкіна Ірина Петрівна.

18 грудня стало відомо, що наша команда виборола третє місце та, окрім подяк, отримала ще й цінні подарунки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора