A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Громади на Переяславщині сформовані. Що вирішили в області?

Дата: 09.02.2020 22:59
Кількість переглядів: 416

 

 

Київська  облдержадміністрація першою з-поміж інших вже направила на затвердження Кабміну остаточний проект перспективного плану формування територій (утворення ОТГ). Про це 5 лютого на засіданні профільного комітету заявив заступник міністра з питань розвитку громад В'ячеслав Негода.  

«У ході консультацій основну увагу ми звертали на збереження діючих ОТГ або розширення їх складу для посилення спроможності», — зазначив замміністра.  

Нагадаємо, в останньому публічному проекті цього документу на Переяславщині було закріплено п’ять громад: Дівичківська, Студениківська, Циблівська і Ташанська сільські ОТГ та Переяславська міська ОТГ.

Фото без опису

Всі ОТГ, які внесені до перспективного плану, після затвердження урядом визнають спроможними і переведуть на пряме міжбюджетне фінансування.

У процесі підготовки перспективного плану пакет документів про приєднання до Студениківської ОТГ подавали Строківська та Пристромська сільські ради. Решта сіл бажали утворити Гайшинську ОТГ, місто в такому разі залишалося анклавом, що суперечить Методиці формування ОТГ.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора