A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

9,5 мільйонів мешканців громад отримуватимуть якісні адміністративні послуги завдяки підтримці Програми «U-LEAD з Європою»

Дата: 20.02.2020 08:48
Кількість переглядів: 331

Фото без опису

9,5 мільйонів українців, переважно мешканці об’єднаних громад та малих міст, почнуть отримувати адміністративні послуги у сучасних центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) завдяки підтримці Програми «U-LEAD з Європою». Команда напряму з покращення якості надання адміністративних послуг Програми представила результати відбору громад-учасниць та розробки для них технічних завдань на створення та модернізацію ЦНАП, здійснені протягом 2018-2019 років. Презентація відбулася 18 лютого на конференції «Наближаючи послуги», яка зібрала в Українському домі понад 400 лідерів громад, керівників ЦНАП та експертів у сфері надання адміністративних послуг

Створення та модернізація в Україні належних ЦНАП є одним з двох ключових напрямків Програми «U-LEAD з Європою», яку фінансує Європейський Союз та його країни-члени Німеччина, Естонія, Данія, Польща та Швеція. Відповідно до технічних завдань, розроблених експертами Програми, до квітня 2021 року в громадах України запрацюють 816 точок доступу до адміністративних послуг: 490 належних ЦНАП та 326 віддалених робочих місць адміністраторів. Ці нові та модернізовані муніципальні служби надаватимуть мешканцям широкий спектр високоякісних адміністративних послуг у комфортних умовах поряд з домом. 11 з 490 ЦНАП будуть мобільними.

В рамках конференції відбулася церемонія вручення меморандумів про співпрацю 134 громадам-партнерам третього раунду Програми за участі високих представників Уряду України, Представництва ЄС в Україні та керівництва U-LEAD.

Денис Шмигаль, Віце-прем’єр-міністр, Міністр розвитку громад та територій України привітав очільників громад-партнерів Програми: «Одним з пріоритетів влади є забезпечення якісними адміністративними послугами кожного мешканця. Завдяки Програмі «U-LEAD з Європою» вже 2,5 млн українців можуть отримувати адміністративні послуги в комфортних умовах, а також запущено сім мобільних центрів, завдяки яким 450 тисяч мешканців мають доступ до якісних послуг поряд з домом».

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора