A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Привітання голови з Міжнародним Днем рідної мови

Дата: 21.02.2020 09:14
Кількість переглядів: 471

Фото без опису                          

 

 

Шановна громадо!

 

         Мова– неоціненний Божий дар, який даний кожній людині. Вона супроводжує нас від народження і аж до смерті.

           Мова – не тільки засіб спілкування. Вона є духовним надбанням народу, душею нації, багатою скарбницею, в яку народ складав мудрість поколінь, своє давнє життя, свої сподівання, розум, досвід, почуття.

           Здавна існує думка, що поки жива мова в устах народу, доти живий і народ. Наша українська мова – це золота скарбниця народної душі, з якої ми виростаємо, якою живемо й завдяки якій маємо величне право й високу гордість іменуватися народом України. Мелодійна та неповторна українська мова ввібрала в себе гомін лісів, полів, рік і морів землі нашої. Слова нашої мови переткані вишневим цвітом, барвінком, калиною.

        Любов до рідної мови, любов до рідної Батьківщини – невіддільні поняття. Вони споконвіку живуть у людських серцях і притаманні тим, хто шанує історію й культуру власного народу.

       Попри багатовікові намагання ворогів нашу мову знецінити і знищити, вона живе, зачаровує своєю неповторною палітрою, мелодійністю і багатогранністю.  ЇЇ не зламали ні заборони, ні голод, ні тортури, ні репресії.

      Плекаймо ж мову українського народу, зміцнюймо наше духовне надбання предків, щоб вона  ще більш гордо звучала в усьому світі.

           Щиро вітаю всіх з Міжнародним Днем рідної  мови. Бажаю розвивати і утверджувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців.

 

З повагою сільський голова                                                                            Т.П.Девко

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора