A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ситуація із запобігання коронавірусу на території Київській області: відбувся черговий онлайн брифінг

Дата: 21.03.2020 11:13
Кількість переглядів: 344

Ситуація із запобігання коронавірусу на території Київській області: відбувся черговий онлайн брифінг

Фото без опису

У Київській обласній державній адміністрації 19 березня відбувся черговий онлайн брифінг тимчасово виконуючого обов’язки голови ОДА Василя Володіна та директора департаменту охорони здоров’я Максима Іонова. Сьогодні керівники відповіли на найбільш поширені запитання щодо ситуації із захворюванням на коронавірусну інфекцію, а також розповіли про стан справ в області.

ПРО РІЗНИЦЮ МІЖ НАДЗВИЧАЙНОЮ СИТУАЦІЄЮ І НАДЗВИЧАЙНИМ СТАНОМ, ЯКИЙ БУЛО ЗАПРОВАДЖЕНО НА КИЇВЩИНІ 18 БЕРЕЗНЯ 2020 РОКУ

Головна відмінність надзвичайного стану від надзвичайної ситуації, в тому, що під час надзвичайної ситуації не відбуваються обмеження у здійсненні конституційних прав і свобод людини і громадянина та прав і законних інтересів юридичних осіб.

Тож якщо спокійно проаналізувати те що відбувається, можна зрозуміти, що причин для хвилювань не багато. Свободи людини не порушені. Є тільки прагнення влади убезпечити людей від небезпечної хвороби та її наслідків.

ПРО ДРУГИЙ ВИПАДОК ЗАХВОРЮВАННЯ НА КОРОНАВІРУС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

У Київській області підтверджено другий випадок захворювання на коронавірус.  Це молода жінка. Наразі, стан обох хворих лікарі оцінюють як середньої тяжкості.

Крім того, в області виявлено 5 випадків підозри на захворювання. З них: 2 людей госпіталізовані у Білій Церкві, 2 – у Києво-Святошинському районі, 1 – у Броварах (не підтвердився).

ПРО ЗАФІКСОВАНІ В РАЙОНАХ ОБЛАСТІ ПРАВОПОРУШЕННЯ, ПОВ’ЯЗАНІ З НАДЗВИЧАЙНОЮ СИТУАЦІЄЮ

За останню добу правоохоронці області зафіксували в районах низку  правопорушень, пов’язаних з надзвичайною ситуацією та загальноукраїнським карантином. А саме: виявили факти забороненої торгівлі магазинами; діяльність нелегальних ринків.

У містах Ірпінь, Бровари,  Бориспіль – автоперевізники перевозять в салонах більше дозволеного пасажирів.

За останні дві доби правоохоронці області притягнули до відповідальності за порушення правил карантину  кілька осіб. Так,  виявлено  водія у м. Бориспіль, який перевозив у маршрутці більш як 10 пасажирів та на  52-му кілометрі автомобільної траси  М-01, 52 км міжміського перевізники за те саме порушення.

ПРО МОЖЛИВІСТЬ ВІДДАЛЕНОГО ЗАПИСУ НА ПРИЙОМ ЛІКАРЯ, НАЯВНІСТЬ ТЕСТ-СИСТЕМ ТА АПАРАТІВ ШТУЧНОЇ ВЕНТИЛЯЦІЇ В ОБЛАСТІ

Відкрито додаткові телефонні лінії  для віддаленого запису на прийом. Дзвінки приймаються лікарем-консультантом за телефоном: 0456-31-00-46

У більшості районів тест-системи замовлені і до кінця тижня будуть на місцях. Кожен медзаклад отримає від 50 до 200  систем. Додаткові тестові системи обіцяє забезпечити МОЗ по всім регіонам.

Станом на сьогодні загальна кількість апаратів штучної вентиляції легень складає у Києві та районах 199. Це апарати різного класу та різної потужності. Також в разі необхідності будуть перепрофільовані всі лікарні, де є інфекційні відділення та апарати ШВЛ.

Для екстреної медицини, на яку покладено обов’язок доставляти до лікарень хворих с підозрою на коронавірус, закуплено 520 комплектів засобів персонального захисту, 100 захисних окулярів.

ПРО ЗАХОДИ ЩОДО НЕДОПУЩЕННЯ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ НА ТЕРИТОРІЇ ОБЛАСТІ ВІРУСУ COVID-19

Структурні підрозділи обласної державної адміністрації, райдержадміністрації, міськвиконкомами міст обласного значення, сільські, селищні, міські ОТГ, керівники підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності та підпорядкування, в тому числі готелів, хостелів, релігійних установ, розміщених на території Київської області зобов’язані:

– забезпечити проведення дезінфекційних заходів (вологі прибирання з використанням дезінфікуючих засобів у приміщеннях), дотримання нормативних показників температури повітря та передбачити режим провітрювання приміщень.

ПРО СИТУАЦІЮ ІЗ ТРАНСПОРТОМ

Міжміське транспортне сполучення призупинено, принаймні до 3 квітня 2020 року.

Завдяки небайдужим громадянам у месенджері Viber створено спеціальну гупу на підтримку медиків – чат «Підвези медика на роботу». Його тема:  підвезення лікарів, що проживають в Київській області.  Інформація про те, як приєднатися до цього чату є на сайті Київської обласної держадміністрації та на  сторінці у ФБ.

ПРО АЛГОРИТМ ДІЙ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ

Такий алгоритм визначений постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 року № 215 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року   № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та протоком від 16.03.2020 №4 Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

ПРО ЗАПЛАНОВАНІ ЗАХОДИ

В Київській ОДА відбудеться чергове засідання Оперативного штабу щодо недопущення занесення і поширення на території Київської області випадків захворювань. На порядку денному: стан виконання заходів та проблемних питань. Результати оперативно оприлюднимо на наших інформаційних майданчиках: сайт, ФБ, телеграм-канал.

Нагадуємо, на період надзвичайної ситуації, Київська обласна державна адміністрація проводитиме онлайн брифінги регулярно. Закликаємо користуватися лише перевіреною інформацією з офіційних джерел: сайту Міністерства охорони здоров’я України, Київської обласної державної адміністрації, сторінки Київської облдержадміністрації у Facebook та телеграм-каналі.

Повна версія на офіційному каналі Київської ОДА у YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCXU_G9Qp6wUAYhZaVuyXXIA


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора