A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Звернення голови Дівичківської сільської ради щодо використання пластикової поминальної атрибутики на кладовищах

Дата: 16.04.2020 10:02
Кількість переглядів: 2649

Фото без опису    

  Напередодні Великодня кожен намагається подбати про наведення порядку у власних оселях, подвір’ях, дворах, а також на могилах своїх близьких та рідних.

     Вже стало традицією нести на кладовища штучні квіти, вінки, пластикові корзини. Але таке поширене використання пластмасової поминальної атрибутики не тільки створює неестетичний вигляд, але є дуже шкідливим для природного довкілля та небезпечним для здоров’я і життя людей. Левова частка пластикових квітів не потрапляє на сміттєві полігони, їх спалюють, внаслідок чого виділяються численні токсичні речовини, зокрема діоксини,  які стають джерелом смертельної загрози для всього живого та призводять до виникнення ракових захворювань.

       Вже котрий рік поспіль, звертаюся в переддень Великодня із закликом не нести штучних квітів на могили родичів, але, на жаль, ця негативна тенденція продовжується.

       Звертаюся до всіє громади з проханням відмовитися від штучної поминальної атрибутики на кладовищах. Виражати свою пам’ять і шану померлим маємо не приносячи мертві пластикові вінки та квіти, а насаджуючи на могилах живі.

Краще дві маленькі, але живі квітки на могилі наших померлих родичів, аніж цілий сніп мертвих.

Мертві квіти – це як свого роду відкуп: залишив і забув.

 Саме так зможемо хоч якоюсь мірою зберегти і так вже значно забруднене повітря. Дбаючи про довкілля сьогодні – збережемо майбутнє для наших нащадків. Свято Христового Воскресіння – це свято життя, його символом мають бути живі рослини.

 

 

З великим проханням сільський голова                           Т.Девко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора