Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Світла пам'ять усім ліквідаторам та жертвам Чорнобильської катастрофи

Дата: 25.04.2020 21:30
Кількість переглядів: 360

      Фото без опису   

Сьогодні – 34 річниця Чорнобильської катастрофи

 

        Аварія на ЧАЕС- найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі, яка змінила екологію, долі людей не тільки на європейському континенті, а й у всьому світі.

Та Чорнобиль - це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків- ліквідаторів. Завдяки їх самопожертві аварія стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.

         За різними даними, від 600 до 800 тисяч осіб  брали участь у ліквідації наслідків на ЧАЕС. Від 4 000 до 10 000 осіб загинуло від наслідків вибуху. Понад 70 тисяч з них стали інвалідами. Під радіоактивне випромінювання внаслідок вибуху у Чорнобилі потрапило 1,9 млн людей в Україні.

В цю статистику не входять лікарі, які отримали  опромінення, лікуючи заражених  радіацією  людей. В цю статистику не ввійшли люди, які  померли від  супутніх  хвороб, проте отримали променеву хворобу чи рак внаслідок опромінення. В Цю статистику не  ввійшли родичі ліквідатоів, які  отримали від них дозу радіації.

         Багато з учасників ліквідації, на жаль, уже відійшли у вічність. Світла пам’ять усім, хто через хвороби, спричинені радіацією, не дожив до цього дня. Їхній подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності та назавжди залишиться у пам’яті українського народу.

 

 

З повагою сільський голова                                Т.Девко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора