A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

34 роки Чорнобильській катастрофі. Найбільша техногенна аварія в історії людства.

Дата: 27.04.2020 08:14
Кількість переглядів: 489

Фото без опису

26 квітня 1986 року о 1-23-47 за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства — з різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, в результаті яких сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році. Основні наслідки аварії були подолані за 7 місяців і вже у листопаді два з трьох вцілілих енергоблоків були знову введені в експлуатацію.

26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.У цей день вшануймо ліквідаторів, за їх сміливість та відвагу! Передаємо найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію і схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом - Крисько Михайло Федорович, одним із перших пожежників - ліквідаторів був в епіцентрі Чорнобильської катастрофи. Народився у рідному селі Ковалин і був похований в 1993 році на місцевому кладовищі. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. 

Від імені голови  Дівичківської  сільської  ради Тимофія  Девко, депутатського корпусу, виконавчого комітету, староста села Ковалин Віталій Манзюк, депутат сільської ради Чванов Константин та директор Ковалинського будинку культури Олександр  Влезько - поклали квіти біля пам`ятника-стели у селі Ковалин, вшанували  пам'ять про ті дні і розділили сум людей, які змушені були покинути рідний дім,

Щороку ми вшановуємо пам'ять тих, завдяки кому було зупинено поступ грізного радіаційного смерчу. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора