A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Київщину поділили на 6 районів – рішення Уряду

Дата: 16.06.2020 09:42
Кількість переглядів: 358

Фото без опису

12 червня  на позачерговому засіданні Кабінет Міністрів України підтримав проєкт постанови Верховної Ради України про утворення та ліквідацію районів в усіх областях України. Проєктами актів пропонується ліквідувати існуючі 490 районів та утворити 129 нових.

    Проєкти постанов розроблено на виконання доручення Прем’єр-міністра України згідно з Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад» та на основі пропозицій робочих груп при обласних державних адміністраціях.

   Згідно прийнятих рішень у Київській області передбачається створення шести районів: Білоцерківського, Бориспільського, Бучанського, Обухівського, Переяславського та Фастівського.

   Адміністративно-територіальна реформа є частиною розпочатого процесу децентралізації. При цьому, укрупнення  районів не вплине на якість життя людей. Важлива вона  центральним органам влади для забезпечення ефективного керування підпорядкованими їй органами.

   Крім того, серед інших причин адміністративно-територіальної реформи називають диспропорції із населенням у існуючих районах та доцільність райдержадміністрацій, в умовах утворення ОТГ.

   За рішенням Уряду територіальна мережа органів центральної влади на місцях в 2020-му році змінюватися не буде, це повинно відбутися в 2021-му році.

   Остаточне рішення про нові районні центри має ухвалити Верховна Рада України.

Пресслужба Київської облдержадміністрації.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора