A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

22 червня - День скорботи та вшанування жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2020 13:27
Кількість переглядів: 384

Згідно Указу Президента України щороку 22 червня український народ вшановує пам`ять мільйонів українців життя яких обірвала Друга світова війна, яка розпочалася 22 червня 1941 року. Кривава війна принесла безліч жертв, горе та біль, страждання, забрала життя кожного п`ятого українця. Цього дня вшановується пам’ять всіх тих, чиє життя було покалічено і зруйновано у тій страшній війні.

У бібліотеці села Дівички організовано літературний перегляд під назвою "Роки війни - століття пам`яті". До уваги пропонуються Книга Пам`яті України Київської області том 5. До Книги внесені відомості про осіб, які народилися у межах Київської області і які загинули в боях, померли від ран, зникли безвісти в роки війни. Також у книзі зібрані відомості людей які народилися у селі Дівички.

Книга Скорботи України Київська область том 2, містить списки мирних жителів села Дівички, загиблих від рук німецького війська, яке перебувало на  тимчасово окупованій території України з 1941 по 1943 роки.

До перегляду пропонуються копії ненадісланих листів з Німеччинии до своїх рідних у село Дівички, які були написані людьми вивезеними на примусові роботи до Німеччини у роки війни.

Книга "Невідомі сторінки історії нашого краю", у якій зібрано матеріали на основі спогадів очевидців німецько-окупаційного режиму на Переяславщині.

"Ніхто не забутий.

На полі ніхто не згорів:

Солдатські портрети

На вишитих крилах пливуть…

 

І доки є пам’ять в людей,

І живуть матері,

Допоти й сини, що спіткнулись об кулі,

Живі!"

(Борис Олійник)

Підготувала завідуюча бібліотеки села Дівички Сергієнко Н.О. 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора