A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Проект “Безпечно для жінки – безпечно для громади”

Дата: 29.07.2020 09:25
Кількість переглядів: 359

Фото без опису

 

     Громадська жіноча організація «Надія», спільно з Дівичківською сільською радою реалізовує грантовий проект “Безпечно для жінки – безпечно для громади”, що підтриманий Міжнародною неприбутковою організацією “Пакт Інститут” в Україні та виконується в рамках міжнародної технічної допомоги проекту  «Жінки України: залучені, спроможні, незламні» за фінансової підтримки уряду Канади, проект працює з 20 липня 2020 року по 20 січня 2021 року.

     Даний проект реалізовується в межах щорічного оголошення проекту Жінки України: «Підтримка ініціатив місцевих жіночих правозахисних організацій, направлених на просування ґендерної рівності, забезпечення прав та розширення можливостей вразливих груп жінок та дівчат»

      Мета проекту - вивчення потреб жінок з вразливих груп населення та жінок, які зазнали домашнього насильства щодо створення безпечного фізичного середовища у Дівичківській громаді та побудова взаємодії – поліція-влада-громада.

Заходи проекту:

-              Проведення дослідження жіночої безпекиДівичківської ОТГ серед не менше 500 жінок. Основні питання: безпека в родині ; інфраструктурна безпека; виявлення рівня обізнаності жінок з питань функцій/повноважень поліції/місцевої влади щодо реагування на випадки загроз жіночої безпеки (в т.ч. - гендерно-орієнтованого та сімейного насильства).

-              Створення мапи жіночої безпекиДівичківської ОТГ (онлайн ресурсу на сторінці у Фейсбук  з дублюванням на офіційний сайт Дівичківської ОТГ). Мапу також буде виготовлено у виді буклету для поширення на проектних заходах та серед населення (500 шт.)

-              Проведення роботи по створенню Дорадчої групи при Дівичківській сільській раді і затвердженню Положення про роботу групи з питань гендерної рівності, забезпечення прав та можливостей вразливих груп населення на сесії сільської ради

-              Проведення панельної дискусії з представниками Поліції, Влади, Активістами та Активістками ОТГ на тему «Повноваження місцевої влади, щодо реагування на випадки загроз жіночої безпеки»

-              Проведення підсумкового Круглого столу за результатами проекту з метою Презентації дослідження, розповсюдження буклету, передачі досвіду. Захід направлений на представників влади громади та Київської області, поліцейські служби, соціальні служби, активістів та активісток Дівичківської ОТГ та сусідніх громад.

 

Голова Громадської жіночої організації «Надія»                             Тетяна Андросенко

Сільський голова Дівичківської ОТГ                                                       Тимофій Девко

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора