Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Дата: 14.12.2020 19:58
Кількість переглядів: 340

Фото без опису

14 грудня наша країна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Указ № 945 про установу цієї пам’ятної дати підписаний Президентом 10 листопада 2006 року.

 Лише завдяки самопожертві ліквідаторів, багато з яких заплатили власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. 

 За неповними даними, через чорнобильський майданчик пройшли понад 600 тисяч осіб.

 Ліквідатори Чорнобильської катастрофи – приклад самопожертви та самовідданості.

Тож у День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС голова Дівичківської ОТГ Олександр Слюсар, запрошені ліквідатори Крепель В'ячеслав Федосійович та Павленко Дарія Олександрівна, небайдужі жителі, схилили свої голови у хвилині мовчання за загиблими героями поблизу пам’ятного знака ліквідаторам Чорнобильської катастрофи, що в селі

Від усієї громади, депутатського корпусу, виконавчого комітету та від себе особисто, Олександр Слюсар подякував ліквідаторам за героїзм, самопожертву та патріотизм, проявлений під час страшної катастрофи 86-го року в Чорнобилі.

Дев’ятьом ліквідаторам, що проживають на території Дівичківської ОТГ буде передано Подяки та грошову винагороду за мужність та відвагу.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора