A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Монетизація пільг за житлово-комунальні послуги

Дата: 23.02.2023 15:30
Кількість переглядів: 172

Фото без опису

Монетизація пільг за житлово-комунальні послуги - це процес перетворення пільг на грошові виплати для їх одержувачів.

Такі пільги надаються найменш захищеним верствам населення: пенсіонери, особи з інвалідністю, малозабезпечені сім'ї тощо.

У січні 2023 року завершено реформу монетизації пільг, яка була розпочата в 2019 році. Раніше існували дві форми грошової виплати: готівкова та безготівкова.

З січня 2023 року виплата пільг на оплату комунальних здійснюється тільки у готівковій формі, а перераховувати кошти тепер буде Пенсійний фонд України (далі — ПФУ).

Тепер особа може отримати “на руки” свої гроші і, зекономивши енергоресурси, витратити зекономлену суму на інші потреби.

Проте, їй доведеться самим сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми виплаченої пільги.

Якщо особа отримувала пільги до грудня 2022 року готівкою, ПФУ перерахує кошти на її банківський рахунок або у відділення Укрпошти (це залежить від способу виплати, який вона обрала).

Якщо особа пенсіонер та до грудня 2022 року отримувала пільги у безготівковій формі, виплата надійде на його пенсійний банківський рахунок або у відділення Укрпошти, де він одержує пенсію.

Якщо особа не є пенсіонером та до грудня 2022 року отримувала пільги у безготівковій формі, ПФУ перерахує кошти на банківський рахунок в Ощадбанку, який відкриє для її.

Про це співробітники ПФУ повинні проінформувати особу, та щоб одержати кошти, їй треба буде один раз прийти у відділення Ощадбанку для укладення договору про відкриття банківського рахунку.

Якщо особа бажає отримувати кошти на рахунок, відкритий в іншому банку або через Укрпошту, вона може звернутися із заявою до органу ПФУ зручним для неї способом:

 особисто до будь-якого сервісного центру головного управління ПФУ;

 поштою;

 через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора