Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Єрківцях відкрили Меморіальну дошку захиснику Борису Долженку

Дата: 24.08.2023 07:50
Кількість переглядів: 241

Фото без опису

 

 23 серпня 2023 року у Єрківецькій гімназії відбулося урочисте відкриття Меморіальної дошки на честь Долженка Бориса Олеговича - випускника цієї гімназії, де й заклались цеглинки патріотизму та любові до України.

 

Батьки, рідні, представники Дівичківської сільської ради, побратими, друзі, жителі с.Єрківці прийшли віддати шану воїну-Герою.

Фото без опису

Сільський голова Дівичківської сільської територіальної громади Олександр Слюсар, висловлюючи щирі співчуття сім’ї загиблого воїна, зазначив, що наразі ми повинні зберегти пам’ять про подвиги наших земляків та допомогти кожному, хто повертається з цієї жорстокої війни, сім’ям солдатів, їх рідним та щиро подякував батькам за те, що вони виховали сина справжнім патріотом.

 Фото без опису

Заупокійну молитву за воїнами Переяславщини, які віддали своє життя у війні з росією, провів настоятель Вознесенського собору отець Михайло.

Фото без опису 

На відкриття прибули й побратими та командування Бориса.

Фото без опису

Згідно Указу Президента України від 28 квітня 2023 року №244 Долженко Борис Олегович нагороджений орденом «За мужність» 3 ст.( посмертно). Нагороду сина, із рук командира на псевдо «Донбас», отримала мама Оксана.

Фото без опису

 

Борис Долженко віддав найдорожче – своє життя, захищаючи Україну. Відтепер пам’ятний знак на стіні школи буде постійним спогадом наступним поколінням про його патріотизм і героїчний подвиг. Пам’ять про нього завжди житиме в наших серцях, адже кожне втрачене життя наших захисників – це велика трагедія не тільки для їх родин, це трагедія для всієї України.

Вічна і світла пам'ять загиблому воїну Борису та усім українцям, хто віддав своє життя за самостійність і Незалежність України!

Слава Україні! Героям Слава!

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора