Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

15 липня 2024 року – День Української Державності

Дата: 15.07.2024 11:35
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

Тисячолітня історія українського державотворення сягає своїми витоками середньовіччя. Тут було закладено фундамент державницьких традицій українців, звідси походить наш герб – Тризуб Володимира Великого, грошова одиниця та Київ як політичний і культурний центр України.

Цього дня вшановуємо всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава.

Україна нині як ніколи потребує сильної та ефективної держави, безперебійної роботи її інститутів, при цьому ми не маємо права та ніколи не відступимо від принципів демократичної і правової держави.

Історія українського державотворення нероздільно пов'язана із розвитком українського війська та національними військовими традиціями. Захисники нашої державності є нащадками воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Сучасні Збройні Сили України та інші силові структури, стримуючи агресора – російську федерацію, захищають суверенітет, незалежність та державність України та доводять, що українці – народ-родина, народ-вiйсько, армія сміливих і незламних.

Реальність сьогодення та правдива історія спростовують міфи російської пропаганди, що начебто українці та росіяни єдиний народ, а Україна як держава нібито має щось ідеологічно спiльне з московією. Тому нинішня вiйна – це не лише боротьба за майбутнє нашої держави, а й за її минуле, національну незалежність та ідентичність. Правда в усі часи звучить голосніше за будь-яку зброю і правда у цій боротьбі за нами, тому Україна обов'язково переможе!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора