A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПІДТРИМКА РЕФОРМИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Дата: 19.09.2018 16:13
Кількість переглядів: 584

                  Фото без опису

ПІДТРИМКА РЕФОРМИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ - ВПРОВАДЖЕННЯ ПАРТИСИПАТИВНОЇ МОДЕЛІ СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУВАННЯ   В ГРОМАДАХ ПІВНІЧНОЇ, ЦЕНТРАЛЬНОЇ І ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ

Дівичківська ОТГ, перемогла в конкурсі з подальшою участю в проекті „Підтримка реформи місцевого самоврядування-впровадження партисипативної моделі стратегічного планування в громадах Північної, Центральної і Західної України”, що співфінансується Міністерством Закордонних Справ Республіки Польщі і реалізується Фондом Розвитку Місцевої Демократії (Польща) за участі регіональних партнерів в Україні — ГО “Європейський діалог” (Львів), “Творчий центр ТЦК” (Київ), Сіверський інститут регіональних досліджень (Чернігів), Бюро аналізу політики (Суми), Благодійна організація “Фонд регіонального та місцевого розвитку “Синергія”” (Полтава). 

Проект передбачає розробку Концепцій стратегій розвитку для 20 громад в 5 областях України.

Починаючи з липня 2018 року і до червня 2019 року ми спільно будемо розробляти Концепцію стратегій розвитку нашої ОТГ.

До кінця 2018 року планується проведення регіонального Форуму та трьох одноденних візитів у нашу громаду, під час яких поетапно і буде розроблятись Концепція стратегії. Крім зустрічей, передбачається низка заходів, які проводитимуться нами самостійно безпосередньо в громаді, зокрема – створення Робочої групи, підготовка узагальненої характеристики громади, проведення короткого соціологічного опитування, підготовка і опрацювання складових елементів Концепції стратегії. Також проектом передбачено проведення Навчального візиту до Польщі, під час якого представники громад зможуть отримати практичні знання щодо реалізації процесів стратегічного планування і впровадження стратегій.

Методологія реалізації процесу стратегічного планування та всі етапи розробки Концепції стратегії розвитку громад будуть представлені під час регіональних обласних форумів, які відбудуться в першій половині вересня 2018 р.

В рамках проекту з нашою ОТГ в рамках розробки Концепції стратегії розвитку будуть працювати :

експерт з Польщі  Жарковскі Роберт (Robert ?arkowski)

( контакт: zarkowski@frdl.org.pl)

український експерт Пасічник Олексій

(контакт: pasichnyk.puig@gmail.com )

17 вересня в м.Чернігів відбувся Регіональний Форум для Чернігівської та Київської областей. З Київської області в проекті задіяні Студениківська та Дівичківська громади, з Чернігівської області представлено шість  об’єднаних територіальних громад.

Наступна зустріч експертів з Робочою групою Дівичківської ОТГ відбудеться 01 жовтня в Будинку Культури с.Дівички. Запрошуємо активістів нашої громади долучитись до роботи по розробці Стратегії розвитку громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора