A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

“Доля нашої мови залежить і від того, як відгукнеться на рідне слово наша душа, як рідне слово бринітиме в цій душі, як воно житиме в ній.” Олесь Гончар

Дата: 12.11.2018 14:00
Кількість переглядів: 2321

 Фото без опису

 9 листопада Україна  святкувала День української писемності та мови.  9 листопада 2018 року вшановують також Нестора Літописця – монаха Києво-Печерського монастиря, першого давньоруського письменника і літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Він традиційно вважається одним з авторів "Повісті минулих літ. Раніше існувала традиція:  9 листопада   батьки відводили дітей в школу, а потім йшли до церкви поставити свічку перед образом Нестора-Літописця і помолитися, щоб він допоміг дитині в навчанні.

День української писемності та мови  відзначається в Україні щорічно. Це свято було встановлено указом президента України Леоніда Кучми в 1997 році. Також з 2000 року в цей день у прямому ефірі «Українського радіо» транслюють «Диктант національної єдності», який може написати кожен бажаючий. Писали його   учні та вчителі Стовп’язького та Ковалинського НВО одразу після свята, приуроченого цьому важливому для кожного носія української мови, дню.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора