A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Семінар-практикум вихователів закладів дошкільної освіти

Дата: 21.11.2018 15:31
Кількість переглядів: 1907

Робота дитячого садка у селі – це своєрідна гарантія того, що село розвиватиметься, що у нього є майбутнє, є перспектива.

 

21 листопада 2018 року на базі Дівичківського НВО відбувся семінар - практикум для вихователів закладів дошкільної освіти ОТГ на тему: «Фізичний розвиток дитини і його здоров’я вчора, сьогодні, завтра ».

Головною метою заходу  було:                                                                                                                                                           - ознайомити з базовими положеннями теорії фізичного розвитку дітей дошкільного віку;                                                                                                                                                            - поглибити знання вихователів про основні засоби та умови фізичного виховання дітей у ЗДО, які в поєднанні з гуманізацією навчально-виховного процесу, створенням належного розвивального (предметно-ігрового, природного, соціального) середовища сприятимуть підготовці дитини до змін швидкоплинного світу, її адаптації до мінливих умов життя;

       - підвищити рівень професійної компетенції педагогів, щодо збереження і зміцнення здоров’я дошкільнят засобами фізичного виховання.

     Учасників семінару – практикуму привітала та побажала  плідної праці директор НВО Марина Кравець. Вона розповіла про  заклад, який очолює, про організацію його роботи, перспективи  розвитку. Вона підкреслила, що дошкільна освіта є найважливішою сферою реалізації прав людини, забезпечення рівних можливостей в отриманні якісної освіти, адже основа майбутньої особистості закладається у ранньому віці. Знання та уміння, набуті в дитинстві, – це коріння, і чим воно міцніше, тим впевненіше почувається людина в житті.     

      Вихователі Ірина Самойленко та Лариса Матюк провели знайомство з ЗДО «Ягідка». Присутні мали змогу ознайомитись із роботою закладу, впевнитись в тому, що для  дошкільнят створені всі належні умови для їхнього  розвитку.

    Спеціаліст відділу освіти Дівичківської громади Лариса Євтушенко    підготувала презентацію на тему: «Засоби та умови фізичного виховання дітей у закладах дошкільної освіти».

      Практичний психолог Світлана Морозовська підготувала презентацію на тему: «Вплив фізкультури на розвиток психологічного здоров’я дітей покоління Z».

      З метою  закріплення знань  щодо оптимізації рухової активності вихованців, вибору раціональних способів їх організації під час виконання основних рухів, використання різних типів занять, учасники семінару  провели заняття з фізкультури .

           Вихователі  виявили неабияку активність, демонстрували теоретичні знання та практичні вміння, що дало можливість напрацювати колективне бачення розв’язання проблеми, що розглядалась.

            Так непомітно промайнув час, але залишились  позитивні враження   від проведеного семінару – практикуму.

         Ділячись власними педагогічними знахідками, які використовують у своїй діяльності. Обмінюючись думками з даної проблеми, всі педагоги дійшли висновку, що тільки спільними зусиллями можна зберегти і зміцнити здоров’я дошкільнят засобами фізичного виховання, прищепити високі моральні якості людини.

 

Фото без опису

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора