A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Спільний проект Громадської жіночої організації «Надія» та Дівичківської ОТГ.

Дата: 04.02.2019 13:14
Кількість переглядів: 506

 

                                                                 Національна поліція України

Спільний проект Громадської жіночої організації «Надія» та Дівичківської ОТГ.

Проект впроваджується за підтримки Інноваційного Фонду з питань взаємодії поліції з громадою на засадах партнерства (CPIF)  Проекту підтримки підготовки поліцейських (PTAP), що реалізовується в Україні компанією «Агрітім Канада Консалтинг Лтд» за фінансової підтримки уряду Канади.

«РОЗІРВИ КОЛО- ЗУПИНИ НАСИЛЬСТВО»

Основною метою даного проекту є створення безпечного середовища для жителів громад – жінки, діти, літні люди. Спільними зусиллями  адміністрації громади, управлінням поліції з громадськими організаціями, що працюють в наших селах.

Відображати партнерські відносини між поліцією та громадськістю з чітким наголосом на спільну роботу громадян з поліцією з метою вирішення гендерно - обумовленого насильства,  спільних проблем і зміцнення взаємної довіри, з особливою увагою до питань насильства в сім’ї.

Інформувати населення  про заходи викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні ролі та обов’язки жінок і чоловіків, а також будь-яких звичаїв і традицій, що на них грунтується  усвідомлення суспільством того, що гендерно зумовлене насильство це порушення прав людини.

Завдання проекту:

Донести інформацію до жителів кожного населеного пункту нашої громади для реагування на випадки насильства та попередження таких випадків,  для оперативної роботи з постраждалими від домашнього насильства, зокрема жінками, особами похилого віку та дітьми.

Роботи за проектом.

З метою досягнення цілей та завдань проекту планується здійснення наступної діяльності:

- презентація проекту в Дівичківській ОТГ, для широкого кола громадськості із залучення в місцевих ЗМІ і висвітленням в Інтернет мережі.

- семінар-тренінг для особового складу районного поліцейського управління поліції – дільничні, патрульні, слідчі, працівники превентивного відділу за темою «Гендерно – обумовлене насильство, є  спільна проблема  поліції, громади,  сім’ї»

- Тренінги  в 4-х школах громади для учнів-старшокласників і педагогів

- Тренінгові навчання психологів, дільничного поліцейського, старост сіл, соціальних працівників, педагогів, громадських активістів, небайдужих жителів громади

- Шляхом проведення опитування встановлюємо рівень обізнаності жителів громади - що є сімейним насиллям і можливі шляхи його подолання, можливості отримання допомоги в законодавчому полі на місцевому рівні. Опитування – як збір інформації, проводиться на заходах і серед жителів громади громадськими активістами.

- Фінальна зустріч з обговоренням досягнень і болючих питань, обмін досвідом з іншими громадами і організаціями.

Проект  реалізується в Дівичківській об’єднаній територіальній громаді.

1. Населення нашої громади отримає знання, інформацію, що робити, куди звертатись і як допомогти у випадках домашнього насилля різних форм у співпраці з поліцейськими.

2. Громадсько-активна спільнота громади пройде навчання і отримає навички поводження з кризовими сім’ями, жителями громади, що потребують допомоги і супроводження для виходу з кризової ситуації за підтримки поліції.

3. Ставленням до особистої безпеки та безпеки майна, ставлення до норм та правил громадського порядку та громадської думки в дітей нашої громади. Попередження віктивної поведінки, запобігання проявів насильства.

 

???????

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора