A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

« Афганістан – вічний біль та неспокій»

Дата: 12.02.2019 16:13
Кількість переглядів: 491

Писати і говорити про війну, тим більше, про афганську, важко. Зовсім непросто вникнути і розібратися в специфіку стратегії і тактики Обмеженого контингенту радянських військ в Афганістані, непросто розібратися і в політичних хитрощах.

Афганська війна тривала 10 років. Триває і сьогодні,але,слава Богу, вже без участі наших солдатів. А тоді, йдучи в пекло, вони вірили, що несуть визволення приниженим та поневоленим, що йдуть не вбивати , а захищати нове життя.

30 років тому – 15 лютого 1989 року – останній радянський солдат покинув територію Афганістану. Реальні цифри втрат приховувалися. Відомо, що воювали 160 тисяч громадян України. Серед них і наші земляки , жителі села Єрківці – Ткаченко Володимир Миколайович та Старуха Віктор Васильович. Свої спогади про палюче сонце зранку, спекотний вітер, пісок що не дає дихати, і … завжди хочеться пити та про дещо інше Старуха В.В. залишив для читачів сільської бібліотеки. Спогади представлені у відкритому перегляді літератури « Афганістан – вічний біль та неспокій».

 

 

Завідуюча сільської бібліотеки

                                              Ольга Шульга

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора