A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Інвентаризація землі-один з ключових факторів розвитку та успіху громади

Дата: 06.03.2019 11:01
Кількість переглядів: 406

Фото без опису

 

Відбулося перше засідання робочої групи з питання  проведення інвентаризації земель Дівичківської об’єднаної територіальної громади. У засіданні взяли участь сільський  голова   Тимофій Девко, заступник сільського голови Сергій Андрієвський та члени робочої групи.

         В ході роботи землевпорядник сільської ради Іван  Матюк   звітував про наявність  земель сільськогосподарського призначення в адміністративних межах сільської ради та  про   порядок і законність їх використання. В ході опрацювання відповідної документації було виявлено земельні ділянки, які використовуються без правовстановлюючих документів.

Проблемним питанням виявився аналіз розміру орендної плати за земельні ділянки, які знаходяться за межами населених пунктів, оскільки    договори укладалися  з Переяслав-Хмельницькою райдержадміністрацією та Держгеокадастром.  

Тож, за результатами засідання робочої групи, підготовлено листи землекористувачам з пропозицією оформити право користування  на зазначені земельні ділянки у відповідності до вимог чинного законодавства України. Робоча група  вирішила  звернутися до Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації та  Держгеокадастру з  запитом про надання інформації по заключених договорах на оренду землі.

Тимофій Девко  дав доручення продовжити роботу з виявлення та легалізації осіб, які ведуть незаконну підприємницьку діяльність та використовують земельні ділянки не за цільовим призначенням. Це дасть змогу збільшити надходження податків до місцевого бюджету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора