A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

«Тарас Григорович Шевченко – великий народний поет і художник» - цикл однойменних книжкових виставок у Єрківецькій сільській бібліотеці

Дата: 07.03.2019 08:33
Кількість переглядів: 615

 

9 березня 1814 р. народився великий поет, художник, мислитель, борець за відродження Руси-України Тарас Григорович Шевченко. Серед класиків світової літератури Шевченко посів значне місце. Його твори перекладено багатьма мовами, а сама бібліографія Шевченківської бібліотеки різними мовами сягає  трьохсот назв.

Наш край – Переяслав і Переяславщина займали визначне місце в житті і творчості геніального поета України. Т.Г. Шевченка. Дуже любив цей прадавній куточок України, багатий природою, історією, пам’ятками, гостинними та щирими людьми. На Переяславщину Шевченко приїздив чотири рази. Тут написав поеми «Наймичка», «Кавказ», присвяту до поеми «Єретик», вірші «І мертвим і живим…», «Холодний Яр», «Давидові псалми», «Маленькій Мар’яні», «Минають дні, минають ночі…», «Три літа», «Заповіт».

До 205 річчя від дня народження поета в Єрківецькій сільській бібліотеці організовано цикл однойменних книжкових виставок «Тарас Григорович Шевченко – великий народний поет і художник». Одна з таких виставок розташована у вестибюлі Єрківецького старостинського округу.

До речі, сільська майстриня Свитко Марія Петрівна вишила «Заповіт», і свою роботу з великою любов’ю передала читачам бібліотеки, як доповнення до перегляду виставок.

Не залишайтеся байдужими, відвідайте сільську книгозбірню. Тут ви зможете осягнути велич Шевченка, «погортати» сторінки його життя, ознайомитися з творчим доробком Кобзаря і цим висловити свою шану Великому сину України.

 

 

Ольга Шульга,

завідуюча Єрківецькою сільською бібліотекою

Дівичківської ОТГ Київської області

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора