A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дівичківська територіальна громада
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єрківецька "Калинонька" святкувала Масницю в Національному музеї народної архітектури та побуту України

Дата: 13.03.2019 15:46
Кількість переглядів: 385

Фото без опису

Вже стало доброю традицією після циклу зимових свят, проводити  Масляну, яка розпочинає весняні свята.  Весела,  пустотлива, жвава, неповторна вона символізує перехід від зими до весни. Ось і цього року в Національному музеї народної архітектури та побуту  в Пирогово,  кияни та гості весело та смачно проводжали зиму та зустрічали весну.

   Святкували  Масляну  за давніми традиціями. Все дійство проходило просто  неба на центральній площі. Зима аж ніяк не хотіла здавати свої позиції. Було  холодно,але це не стало на заваді ні артистам,ні глядачам: тепла та весела атмосфера самого свята надихала артистів на легкий виступ.

За честь прийняли запрошення взяти участь в цьому заході і народний аматорський колектив «Калинонька» Єрковецького СБК.  Учасники колективу відтворили  обряд «Колодки» , зміст якого полягає в тому ,що громада несе «колодки» в родину, де не одружені діти,чіпляючи до лівої ноги сину та доньці і до ніг батькам « колодку». Батьки мають зібрати та віддати викуп громаді. Інакше будуть носити «колодку» весь піст. Все дійство супроводжувалось піснями, що звучали  а капело у виконанні колективу «Калинонька» 

Колектив  Єрковецької  «Калиноньки»  та  працівники  Будинку  культури  щиро  вдячні  голові  Дівичківської  ОТГ  Тимофію  Девку  за  підтримку  та  наданий  транспорт  для  участі в  обласному  заході «Масниця. Колодій.»

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора